Добровільні пожежні команди та підрозділи створюють на Рівненщині

В рамках адміністративної реформи на Сарненщині днями прийняли перелік територіальних громад, у яких створять добровільні пожежні команди та підрозділи.

Про це повідомляють в Рівненській обласній державній адміністрації 

Керівник Сарненської РВА Олександр Кохан зауважив:

«Норматив прибуття рятувальників на ліквідацію пожеж до 20 хвилин у сільській місцевості та 10 у міській. Зважаючи на велику територію району та різну логістичну доступність до населених пунктів, рятувальники не завжди мають змогу доїхати вчасно».

До команд зазвичай запрошують людей, котрі добре знають територію і зможуть ефективно та швидко надавати допомогу в гасінні пожеж та інших надзвичайних ситуаціях.

Керівник Рівненської ОВА Віталій Коваль каже, що за статистикою більшість пожеж в області виникає саме у сільській місцевості. Саме тому, аби дістатися у віддалені населені пункти, пожежно-рятувальний підрозділ затрачає безцінний час, відлік якого йде на секунди.

«Іноді рятувальникам доводиться долати до місця події 30 і більше кілометрів. У зв’язку з цим створення пожежних формувань в громадах є дуже актуальним. Під час воєнного стану це стало нагальним пріоритетом. У наших планах - створити ще 23 добровільні місцеві пожежні команди у громадах області».

Від початку адміністративнгої реформи на базі тергромад Рівненської області створили 83 підрозділи місцевої та добровільної пожежної охорони. Серед яких налічують – 68 місцевих пожежно-рятувальних підрозділів, 15 добровільних пожежних команд та 6 комбінованих пожежно-рятувальних підрозділів. 

Нагадаємо, що за інформацією Головного управління ДСНС у Рівненській області, з початку цього  року вогнеборці ліквідували 853 пожежі. Підрозділами ДСНС врятовано 48 осіб з яких 3 дитини, а під час пожеж загинуло 12 людей, ще 10 отримали травми.

Читайте також