Добудувати без доплат: власники квартир «Шоколаду» та «Флагману» шукають нового забудовника

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

У Рівному будівельна компанія «ДБН» має проблеми з будівництвом усіх її чотирьох житлових комплексів у різних районах міста – «Флагману» та «Шоколаду» на Ювілейному, а також «Ріверсайду» та «Ерсте Хаус» поблизу залізничного вокзалу. Аби вирішити проблеми вкладників квартир у вищезгаданих ЖК, депутати Рівнеради створили тимчасову контрольну комісію для вивчення питання будівництва житла цієї будівельною фірмою.

Ошукані вкладники квартир у житлових комплексах «Флагман» та «Шоколад» об’єдналися та заявили про готовність самотужки шукати потенційного інвестора, який зможе добудувати їхнє житло. Для цього люди збираються створити кооператив та хочуть, аби управління капітального будівництва передало їм у власність земельну ділянку.

Розглядають вкладники і варіант з передачею житлових об’єктів до рук іншого забудовника – засновника групи компаній «СМАРТ» Олександра Гусарука, будівельна фірма якого зводить у Рівному одразу декілька житлових комплексів. Потенційний інвестор збирається до 1 березня цього року провести аудит та експертизу «заморожених» будівництв від «ДБН». Вкладники квартир заявили, що готові погодитися на таку пропозицію, але лише за умови, що людям не доведеться доплачувати кошти за придбане раніше житло.

Микола Станіславчук - вкладник ЖК "Шоколад"

- Якщо група «СМАРТ» береться нас добудовувати в стислі терміни і робить це без доплат, ми всі абсолютно за цей варіант поголовно. Але якщо буде так, як в Рівненській брамі, коли нам скажуть, мовляв, вибачте, за однокімнатну квартиру треба доплатити 8 тисяч доларів, то воно абсолютно нікому не цікаво. Тим паче, що ми заплатили 100% грошей, - зазначив представник ініціативної групи, вкладник ЖК «Шоколад» Микола Станіславчук.

Ми попросили до 1 березня часу, щоб провести експертизу, аудит і дати вам результат. Визначіться: якщо вам треба ці квартири – давайте щось робити. Ми працюємо над тим, щоб доплат не було. Це не моя воля, що я хочу, чи не хочу взяти у вас гроші. Треба знайти ресурс, як ці об'єкти добудувати. Крім фінансового ресурсу, треба вирішити всі технічні питання. Повірте, їх там немало. До 1 березня ми отримаємо необхідну інформацію, - заявив Олександр Гусарук.

Олександр Гусарук - потенційний забудовникПаралельно з «Флагманом» та «Шоколадом», потенційний інвестор може розглянути можливість добудови іншого об’єкту від «ДБН» - житлового комплексу «Ерсте Хаус» на вулиці Сковороди. Однак, Олександр Гусарук додав, що на це треба більше часу.

Наразі ж ошукані вкладники чекають 1 березня, коли буде завершено аудит від керівника «Смарту». Аби перестрахуватись, люди паралельно створюють свій кооператив та підшуковують потенційних забудовників в інших регіонах України.

Читайте також