Докатався: хлопцю, який тричі викрадав маршрутки в Рівному, дали термін

Минулого року в Рівному юнак із села Великий Олексин тричі викрадав маршрутки. Востаннє це було у листопаді. 17-річний хлопець ввечері повертався з Івано-Франківська, де мешкає його бабуся. Юнакові виявилось мало катання на маршрутці і він вирішив поїздити ще. 

Він вирушив на автостоянку та скористався відсутністю охоронця. Двері у кабіну маршрутки Mercedec Benz водія були відкриті, а у бардачку були ключі. Юнак швидко поїхав із стоянки. 

Опівночі охоронець помітив крадіжку і звернувся до правоохоронців. 

Юного маршрутника виявили на вулиці Олексинській у Рівному, де він проігнорував вимогу зупинитись. Щоб "відірватись" від поліції, хлопець виїхав на ґрунтову дорогу і вимкнув фари. Наздогнали його у Великому Олексині.

Неповнолітній стверджував, що просто хотів покататися. Неправомірні дії хлопця розслідували поліцейські, які згодом передали справу до суду.

Днями суддя Сидорук виніс вирок вже 18-річному хлопцю. Його визнали винним у повторному незаконному заволодінні транспортним засобом і призначили покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді чотирьох років позбавлення волі.

Відповідно до ч.4 ст. 70 КК України, йому призначили остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень, зарахувавши частково покарання за вироком Рівненського районного суду від 03.09.2021 у виді п’яти років та одного місяця позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України хлопця звільнили від відбування покарання з випробуванням - з іспитовим строком на 2 роки, якщо він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового правопорушення та виконає покладені на нього обов`язки.

Читайте також