Досвідчена майстер спорту з плавання очолила відділ поліції на Рівненщині

https://rv.npu.gov.ua

Якщо підрахувати, скільки кілометрів за свою спортивну кар’єру подолала вплав капітан поліції та Майстер спорту України Галина Майданюк, то певно відстань сягнула б розмірів океану. Нині вона — начальник сектору кадрового забезпечення Вараського відділу поліції і успішно поєднує службу, спорт, сімейне життя та виховання двох діток.  

До занять плаванням Галину у шестирічному віці підштовхнула мама та відвела її у міський басейн. Заняття спортом припало дівчині до душі і ось вже більше двадцяти років вараcька плавчиня відстоює честь міста, поліції та України на загальнодержавному та міжнародному рівнях. 

У 10-річному віці вона вперше взяла участь у всеукраїнських змаганнях із плавання у Дніпропетровську. Відтоді було багато «запливів», вдалих стартів і переможних фінішів. 

«Першої своєї перемоги пригадати не можу. А от ті змагання, під час яких виконала норматив Майстра спорту України з плавання пам’ятаю чудово, — розповідає капітан поліції. — Це було сьомого березня 2005 року на всеукраїнських змаганнях, що проходили у Броварах. Мені на той час було 15 років. Стати Майстром спорту було неабиякою подією для мене. Окрім цього, це відбулося напередодні Міжнародного жіночого дня. Ось так я сама собі зробила подарунок до свята». 

До закінчення школи спортивних здобутків у Галини було досить, щоб самій стати тренером з плавання. Але мала ще й бажання випробувати та реалізувати себе в іншій сфері. Таке прагнення підтримувала і мама. Врешті серед вищих навчальних закладів обрала Національну академію внутрішніх справ. Але й там дівчина не залишала зайняття спортом. На другому курсі, будучи курсантом, взяла участь у Чемпіонаті Європи із плавання серед поліцейських, що проходив в іспанському місті Авіла. 

«Ці змагання запам’яталися найбільше із усіх, - ділиться спогадами Галина, - адже це був перший раз, коли я поїхала за кордон. І хоча графік змагань був дуже щільним, і практично нічого, окрім Поліцейської академії, на базі якої проводився чемпіонат, я не відвідала, вражень було чимало.  Таких умов для тренувань, такої спортивної бази, майданчиків, залів та басейнів, як у іспанських поліцейських, мені не доводилось бачити взагалі ніде. У змаганнях я виборола перше місце на дистанції 50 м брасом та друге місце на дистанції 100 м. І нагороди, отримані мною у Іспанії, для мене найдорожчі. Адже тоді я вийшла на принципово вищий — міжнародний рівень досягнень».  

У скількох змаганнях брала участь Галина за роки у спорті — не злічити. Вдома вона зберігає стос нагородних грамот, шість кубків та понад сотню медалей. Останні з них привезла із Міжнародного  робітничого фестивалю у Болгарії в червні цього року. Там виборола перше місце у запливі на 50 м брасом, друге – на дистанції 100 м, та здобула «срібло» у командній естафеті. А вже у жовтні Галина Майданюк планує взяти участь у Кубку Лева, що відбудеться у Львові, та щорічних змаганнях, що проводяться у Южноукраїнську.

Головним тренером, під керівництвом якого здобула найвищі нагороди та досягнення, для Галини Майданюк став Олександр Анатолійович Савчук. Із ним вона періодично співпрацює до цього часу, хоча вже давно тренується самостійно. До речі, і зі своїм майбутнім чоловіком, Андрієм, який теж займався плаванням і працює у міському відділі поліції, Галина познайомилася саме на тренуваннях. 

Спорт для Галини Майданюк став невід’ємною частиною її життя. Служба у поліції лише стимулює досягати нових висот, вдосконалювати спортивну майстерність і брати участь у змаганнях категорії Мастерс до цього часу. А вже дома капітан керує сімейним «кораблем», де розрада для мами — донька та син. 

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також