"Довелося долати багато випробувань": історія 90-річної жительки Рівненського району

Учора мешканка Гощанщини Ольга Андріївна Зозуля відзначила 90-річний ювілей.

Про це повідомили в Гощанській селищній раді.

Ольга народилася 26 жовтня 1934 року в тяжкий воєнний час. Втративши батька на війні, вона змалку залишилася з матір’ю, яка одна виховувала трьох дітей.

Життєвий шлях пані Ольги — це історія наполегливої праці й боротьби. Уже в 13 років вона стала до роботи на фермі. Їй довелося долати багато випробувань: втратити рідний дім через бурю та шукати прихисток у добрих людей.

У 24 роки Ольга вийшла заміж і разом із чоловіком народила трьох дітей — двох доньок і сина. Щоб підтримати родину, їздила на заробітки до Криму, а повернувшись, працювала в колгоспі, на фермі, згодом стала ланковою. Десять років вона була засідником у Гощанському суді, а також працювала на пошті, помічником комбайнера, виконувала безліч інших робіт.

Втративши другого чоловіка в молодому віці, Ольга Андріївна не здавалася. Вона тримала власне господарство, вела активне життя й навіть у 85 років придбала новий будинок у селі Синів. Сьогодні, у свої 90 років, жінка залишається активною, підтримує односельчан молитвою та добрим словом.

Читайте також