Драма у Старому Селі: чоловік через ревнощі до колишньої з ножем напав на добровольця ТрО

У Рокитному оголосили вирок жителю Старого Села, який через ревнощі до колишньої напав із ножем на члена добровольчого формування. 

Про це йдеться у вироку суду. 

Як зазначається, інцидент стася близько 22 години 10 квітня минулого року у селі Старе Село. 

Обвинувачений на автомобілі "БМВ" виїхав на смугу зустрічного руху та заблокував авто "Ауді" на іноземній реєстрації. 

Після чого, тримаючи у руках ніж, підійшов до потерпілого та наніс йому удар. Перехопивши ніж рукою з метою свого самозахисту, останній отримав поранення долоні та пальця. 

Після чого підсудний сів у свій автомобіль та намагався наїхати на потерпілого, однак той використовуючи автомат АК-74, який йому був наданий для патрулювання здійснив постріли вгору та у переднє колесо зловмисника. 

Після чого обвинувачений утік. 

У суді той визнав свою вину та розповів, що у той вечір побачив свою дівчину із потерпілим. Після чого взяв ножа та вирішив із ним поговорити. Виник конфлікт, під час якого він поранив потерпілого ножем.

За словами, обвинуваченого, це було поблизу сільського магазину та в присутності великої кількості очевидців. Усе це тривало близько 20 хвилин. Після чого він утік.

Пояснив, що під час події розумів та усвідомлював, що порушує громадський порядок. В своїх діях щиро розкаюється, добровільно відшкодував потерпілому заподіяну шкоду, вибачився перед потерпілим та зробив для себе належні висновки.

У свою чергу потерпілий розповів, що під час патрулювання селища на центральній вулиці побачив двох знайомих дівчат, у яких зламався скутер. Тож зпропонував їм каву та підвезти додому. 

Дівчата посідали в машину. В цей час назустріч виїхав автомобіль марки «БМВ», яким керував обвинувачений і бампером підпер його транспортний засіб та продовжував рух впритул прямо на транспортний засіб, яким він керував.

За словами потерпілого, він не міг далі зрушити із місця, тож вийшов із авто. А назустріч йому вискочив обвинувачений, тримаючи у руці мисливський ніж, яким наніс йому удар у область грудної клітки. 

При цьому, мовляв, погрожував, що "доріже його". Внаслідок чого потерпілий отримав поранення руки до кисті - легкі тілесні, від інших ударів - ухилився. 

Після чого обвинувачений здійснив спробув наїзду на нього. Тож тероборонівець дістав автомат та здійснив чотири постріліли угору та по колесу зловмисника.

Потерпілий пояснив, що знав обвинуваченого раніше, до події, однак жодних конфліктів між ними до події не було. Також заявив, що вибачив обвинуваченого, отримав відшкодування, згідно заявленого ним позову, а тому будь-яких претензій до нього не має, просив суворо не карати останнього.

Водночас дівчина, через яку й стався конфлікт, розповіла, що зустрічалася з обвинуваченим два роки, проте потім розійшлася з ним. З кою причини він напав на тероборонівця - їй невідомо. 

Зрештою суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину за ч.4 ст.296 КК України та призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Водночас звільнив від відбування покарання встановивши іспитовий строк терміном в один рік. 

Від цивільного позову потерпілий відмовився і така відмова прийнята судом.

Читайте також