Два рівненські підприємства, де працюють люди з інвалідністю, користуватимуться податковими пільгами

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Рівненське навчально-виробниче підприємство УТОГ та підприємство «Рівне-інвагруп» отримало погодження на пільги.

Таке рішення прийняли на комісії ОДА з надання підприємствам інвалідів пільг з оподаткування. Чергове засідання відбулося під керівництвом заступниці голови Рівненської ОДА Людмили Шатковської.

За словами директора Рівненського навчально-виробничого підприємства Українського товариства глухих Віктора Маткова, нині на виробництві працює 66 осіб, з яких 42 - люди з інвалідністю. А середньомісячна заробітна плата в еквіваленті повної зайнятості для осіб з інвалідністю становить понад 8 тис грн.

«Ми виготовляємо меблі для навчальних та дошкільних закладів, а також дивани, кухні, шафи-купе, корпусні меблі та торговельне обладнання. Ми єдине підприємство в області, яке може гнути сидіння для парт. Тобто усі інші виробництва не в змозі таке робити і при потребі звертаються саме до нас. У нас на балансі є гуртожиток, ми дбаємо про соціальний захист своїх працівників», - зазначає Віктор Матков.

Наступним підприємством, якому погодили право на податкові пільги, є «Рівне-інвагруп» Рівненського обласного об’єднання Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України». Там працює 5 людей, серед яких 3 - особи з інвалідністю.

Вони спеціалізуються на виробництві паперових канцелярських виробів, друкуванні продукції та торгівлі товарами господарського призначення.

Підприємство працює вже понад 20 років. А середньомісячна заробітна плата в еквіваленті повної зайнятості для осіб з інвалідністю становить 5460 грн.

«Важливо підтримувати ті установи, які забезпечують роботою людей з інвалідністю, вони заслуговують на відповідну підтримку. Сьогодні ми проголосували за рішення рекомендувати голові ОДА надати дозвіл цим двом підприємствам на право користування пільгами з оподаткування. Вони діятимуть із 1 жовтня протягом року», - зазначила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Варто зазначити, що підприємство «Святобор Л» теж подало документи для отримання пільг на оподаткування. Але через брак необхідних документів члени комісії не проголосували за відповідне рішення. Разом з цим, вони запропонували керівнику усунути усі недоліки та зібратися на відповідній комісії за тиждень.

За інформацією пресслужби Рівнеської ОДА. 

Читайте також