Дві громади на Рівненщині попрощалися з бійцями-земляками

На Рівненщині в останню дорогу провели Захисників Едуарда Майкшака зі Здолбунівської громади та Миколу Гергелюка з Березнівської.

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської ОДА.

Едуард Майкшак, 1968 року народження, проживав у Здолбунові. До лав Збройних сил України вступив у лютому 2023 року.

Після навчання на полігоні воював на складних напрямках – Запорізькому та Донецькому. Бійця призначили старшим радіотелефоністом відділення зв’язку взводу зв’язку 421-ого окремого стрілецького батальйону.

Чоловік був мужнім воїном і відданим справі, за що отримав подяку від командира 33-ї окремої механізованої бригади.

28 липня 2024 року старший солдат Едуард Майкшак загинув у бою на Донеччині. Воїну назавжди буде 56 років. Поховали Героя в селі Новомильськ.

 

Микола Гергелюк народився 19 грудня 1998 року. Захисник проживав у селі Поліське на Березнівщині. Після закінчення школи навчався в Рівненському вищому професійному училищі № 1, де у 2018 році здобув професію "Опоряджувальник будівельний". Після повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну Микола відразу повернувся із-за кордону, залишивши роботу, і 18 травня 2022 року став на захист України.

Воїн пройшов навчання, бойову підготовку й у вересні 2023 року долучився до бригади спеціального призначення "Азов". Мав позивний "Тайсон". 26 липня 2024 року старший солдат взводу розвідки спеціального призначення помер у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені І. І. Мечникова від тяжкого поранення, отриманого 19 липня внаслідок ворожого мінометного обстрілу під час виконання бойового завдання на Донеччині. Батьки втратили єдиного сина. Поховали Героя в рідному селі.

Читайте також