Двох військових з Кореччини посмертно нагородили орденами "За мужність"

Двох військових з Корецької громади – солдата Василя Харчука з Гвіздова та старшого солдата Олега Ільїна з Корця посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. 

Про це повідомляє Вісник Кореччини

Нагороди від президента були вручені за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі

Державні нагородили отримали дружини загиблих воїнів. 

Разом із представниками П’ятого відділу Рівненського районного терцентру комплектування та соціальної підтримки мали за честь вручити ордени родинам Героїв заступник міського голови Іван Маркевич та секретар міської ради Валентина Павлю. Також цього дня поклали квіти до Стели пам’яті та вшанували пам’ять загиблих військових.

Василь Харчук народився у Гвіздові, навчався у Гвіздівській школі. Після навчання був призваний на строкову військову службу до армії. Одним із перших гвіздівчан став на захист суверенності Батьківщини. Загинув 7 травня у селі Пречистівка, що на Донеччині, внаслідок ворожого обстрілу. Військовому було 39 років.

Олег Ільїн був родом із Рівного. З 2016 р. служив у ЗСУ за контрактом. У березні 2022 року, виконуючи бойове завдання під Попасною, отримав поранення від ракетно-бомбового удару та потрапив до лікарні, де від отриманих поранень, після тривалої коми, на 40-му році пішов із життя.

Читайте також