Двом молодикам, які в Рівному побили та пограбували чоловіка, винесли вирок

фото ілюстративне

Завдяки принциповій позиції прокуратури Рівненщини засуджено до позбавлення волі 2 розбійників

За результатами розгляду скарги Рівненської місцевої прокуратури та участі працівників відділу регіональної прокуратури Апеляційним судом Рівненської області скасовано вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання 2 жителям м. Рівне та останніх за вчинення зухвалих злочинів засуджено до реального позбавлення волі.

Доведено, що чоловіки в березні минулого року в темну пору доби напали серед вулиці в обласному центрі на рівнянина: застосували до нього фізичне насильство,  небезпечне для здоров’я потерпілого, відібрали у нього мобільний телефон, сумку разом із цінними речами і грішми та спричинили останньому тілесні ушкодження.

Вироком суду першої інстанції обвинувачених визнано винними у вчиненні розбійного нападу за попередньою змовою групою осіб і нанесенні легких тілесних ушкоджень (злочини, що передбачені ч. 2 ст. 187 і ч. 1 ст. 125 КК України) та засуджено до позбавлення волі. Одночасно, врахувавши щире каяття засуджених та той факт, що вони відшкодували потерпілому збитки, суд застосував вимоги ст. 75 КК України та звільнив обох від відбування призначеного покарання із встановленням іспитового строку з покладенням певних обов’язків.

Проте, не погоджуючись із таким рішенням суду в частині призначеного покарання, що не відповідало ступеню тяжкості вчинених кримінальних правопорушень та особам обвинувачених, прокурор оскаржив його в апеляційному порядку.

У результаті суд апеляційної інстанції погодився із твердженнями прокуратури щодо необґрунтованого звільнення засуджених від відбування покарання, скасував оскаржуваний вирок у частині призначеного покарання та ухвалив нове рішення.

Відтак, з урахуванням принципової позиції органів прокуратури Рівненської області, обом засудженим призначено реальне покарання у виді позбавлення волі: одному – 3, іншому – 2 з половиною роки, відповідно.

Засуджених взято під варту одразу після проголошення Апеляційним судом Рівненської області вироку.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також