Екоінспектори з`ясовують обставини зберігання мертвого лева на території ветсанзаводу в Костополі

Екоінспектори з'ясовують обставини зберігання мертвого лева на території Костопільського ветсанзаводу.

Про це повідомили у пресслужбі ДЕІ Поліського округу.

"Оперативно реагуючи на повідомлення в соціальних мережах про знаходження туші лева на території Костопільської філії  ДП "Укрветсанзавод", державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виїхали за вказаними координатами та з'ясували, що тіло лева з Рівненського зоологічного парку було передано до Костопільської філії ДП "Укрветсанзавод", яке займається утилізацією та переробкою відходів тваринного походження (с. Лісопіль Рівненська область), для подальшої утилізації", - ідеться в повідомленні.

На момент обстеження підприємства, додають в екоінспекції, туша тварини була утилізована відповідно до угоди між Костопільською філією ДП "Укрветсанзавод" і Рівненським зоологічним парком загальнодержавного значення м. Рівне.

Держекоінспектори наразі в межах компетенції вживають усі необхідні заходи для з’ясування причини загибелі тварини. Окрім того, направлено відповідні запити та будуть вивчені всі обставини за цим фактом імовірного порушення природоохоронного законодавства.

Читайте також