Ексдепутата Рівнеради засудили за стрілянину по поліцейських

Колишнього депутата Рівненської міськради від "Радикальної партії" Василя Немеша засудили за стрілянину, яку він влаштував у житловому будинку на вулиці Ст. Дем'янчука, 1А. 

Нагадаємо, у липні 2016 року поліцейські прибули туди для обшуку квартири №72. Обшук був дозволений ухвалою Березнівського районного суду. 

Як зазначалось, у квартирі можуть бути знаходитись документи, пов'язані із фірмою, яка незаконно будувала у Березнівського районі та проти якої було порушено кримінальне провадження за фактом самоправства. 

Однак, до будинку приїхав на той час чинний депутат Рівнеради Василь Немеш. Як він пояснив, "аби захистити помешкання". 

Депутат попередив правоохоронців, що буде у них стріляти та направив пістолет у бік оперуповноваженого УЗЕ. 

Правоохоронець спробував вихопити зброю у депутата. Між ними виникла бійка, під час якої депутат чотири постріли у різні напрямки. 

У результаті боротьби у поліцейського був вибитий колінний суглоб. 

Василю Немешу пред'явили обвинувачення за двома статтями: частиною 2 статті 342 (опір працівникові правоохоронного органу) та частиною 2 статті 345 КК України (насильство щодо працівника правоохоронного органу). 

За це йому максимально загрожувало до 5 років позбавлення волі. 

У суді обвинувачений свою вину не визнав. 

Рівненський міський суд в особі судді Оксани Крижової визнав депутата винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.342 КК України та за ч.2 ст.345 КК України, призначивши йому покарання у виді позбавлення волі на строк 2 та 3 роки відповідно. 

Водночас обвинуваченого звільнили від відбування призначеного покарання у зв'язку з тим, що спливли строки давності. 

Цивільний позов суддя залишила без розгляду.

Як розповіли нам у прокуратурі, у апеляційний суд було подано оскарження стосовно залишення без розгляду цивільного позову. 

Крім того сам обвинувачений також подав апеляцію на вирок суду. 

Читайте також