Експерти-міжнародники працюватимуть над покращенням системи громадського транспорту Рівного

Представники громадської організації «Vision Zero», яка є членом міжнародної платформи «Rebuild Ukraine Green», асоціації «Transport and Environment» (Брюсель), розпочали вивчення ситуації із електротранспортом Рівного.

Сьогодні, 3 липня, секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян провів робочу зустріч із представниками ГО «Vision Zero» - координаторкою проекту для аналітичної та інформаційної підтримки галузі електротранспорту Катериною Лозовенко та проектним асистентом Максимом Сичем. Спільно із представниками транспортної галузі, а також консультантом Світового банку, спеціалістом з міської мобільності та транспортного планування Антоном Гагеном та координатором проектів Громадянської мережі «ОПОРА» Михайлом Баликом обговорили реалії та перспективи розвитку громадського транспорту Рівного.

«Спираючись на експертний досвід, удосконалимо систему громадського транспорту Рівного, а також маємо на меті залучати міжнародних партнерів та донорів для її розвитку. Комфорт та безпека жителів громади – перед усім. Тому робимо акцент на сучасний транспорт, який має автономний хід та низьку підлогу. Адже громадський транспорт повинен бути зручним для жителів – і це один з ключових принципів, який ліг в основу стратегії безбар’єрності», - відзначив Віктор Шакирзян.

Очільник Рівного також наголосив, що оцінка реального стану та поради експертів такого високого рівня дають надважливе підґрунтя для провадження реформи громадського транспорту міста, яку ініціював Віктор Шакирзян. А також може стати гарною основою для реалізації міжнародних проєктів у сфері транспорту.

«Наш проєкт спрямований на аналітичну та інформаційну підтримку галузі електротранспорту в Україні. Тому детально працюватимемо із фахівцями КП «Рівнеелектроавтотранс». Ми переконані, що сьогодні вже потрібно робити кроки для впровадження новацій, які стануть необхідні у майбутньому. Тому готові адвокатувати перед іноземними партнерами - Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), Всесвітньою федерацією громадського транспорту UITP, Європейською кліматичною фундацією й іншими організаціями та програмами – щодо сприяння українським містам, і Рівному зокрема, у цьому напрямку розвитку», - зауважила Катерина Лозовенко.