Енергокомпанія повернула майже 1 млн грн трьом громадам на Рівненщині

У Рівненській області енергетична компанія повернула майже 1 мільйон гривень трьом громадам. Дані кошти, як виявилося, були сплачені за електроенергію безпідставно.

Повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

Прокурори встановили і довели в суді, що в період дії договорів на постачання електричної енергії з ініціативи постачальника регулярно та безпідставно збільшувалась ціна за електричну енергію для навчальних закладів області. Таким чином підприємство «заробило» майже 1 млн грн надприбутків з бюджету, а замовники, натомість, отримали менше, ніж розраховували за результатами закупівель.

Суд підтримав позицію прокуратури і зобов’язав енергопостачальну компанію повернути 987 тис. грн Костопільській, Зарічненській та Мізоцькій громадам.

Наразі це рішення реально виконано і повернуті кошти можуть бути використані для забезпечення опалювального сезону, приміром, 3 закладів соціальної сфери.

Органи прокуратури Рівненщини продовжують вживати заходи, спрямовані на захист державних інтересів у сфері охорони дитинства, насамперед щодо наповнення бюджетів.

 

Читайте також