Естетика у кожній деталі: у чому переваги трендового паркану жалюзі

Захистити від небажаних гостей — саме така основна функція паркану навколо будинку. Також огородження своє території допомагає відділити і закрити свій особистий простір від чужих людей і підкреслити ландшафтний вигляд дворика. Сучасний ринок пропонує широкий вибір матеріалів для зведення паркану. Найбільш затребуваними вже тривалий час залишаються бетон, метал і дерево.

Останні кілька років трендовим є паркан жалюзі. У той час, коли бетонні блоки вже не викликають великого захвату, металевий паркан гарно передає стиль і смак власника території.

Як встановлюють паркан жалюзі та в чому його особливість?

Паркан Жалюзі складається із опор і об'ємних металевих ламелей, які розташовуються горизонтально. Виготовляють їх із якісної та міцної оцинкованої сталі з полімерним покриттям.

До встановлення такого виду паркану варто підійти професійно і не нехтувати рекомендаціями виробників:

  • У першу чергу — підготувати якісну основу для встановлення. Найбільш надійний варіант — бетонні стовпи. Їх рекомендують обробити антикорозійними матеріалами, аби забезпечити довговічність і стійкість паркану. Після такої обробки вашій огорожі не будуть страшні ані перепади температур, ані волога.

  • Під час монтажу паркану жалюзі особливу увагу потрібно приділити правильно витриманим кутам і висоті кожної секції. Адже це дуже впливає на естетичний вигляд паркану.

  • Важливо пам'ятати, що під впливом температури матеріали паркану можуть розширитись. Тож рекомендують залишати невеликі зазори — встановлення паркану потрібно довірити професіоналам. Таким чином ви подаруєте собі не лише красивий і естетичний, але й надійний паркан.

Особливість такого паркану ще й в тому, що він проглядається з одного боку. Тобто, з двору ви побачите, що відбувається на вулиці, а навпаки — ні.

Переваги паркану жалюзі

Паркан жалюзі — це стильне рішення для будь-якої ділянки. Він виглядає органічно та поєднується практично зі всіма архітектурними стилями. Також такий вид паркану має ряд переваг:

  • Тривалий термін служби. Метал вважають довговічним матеріалом, тож тривалий час ви не згадуватимете про новий паркан.

  • Повна приватність. Паркан жалюзі закриває ділянку від перехожих, тож ніхто не бачитиме, що відбувається у вас у дворі, а власники матимуть можливість створити комфорт і затишок на подвір'ї.

  • Великий вибір відтінків ламелей. Різноманітність кольорів та градієнтів доволі широка, тож обрати зможуть навіть найвибагливіші замовники.

  • Простора у догляді та чищенні. Ламелі розташовуються похило, що забезпечує їх самоочищення від пилу та бруду.

  • Універсальність. Жалюзі підкреслять будь-який архітектурний ансамбль.

  • Додатковий захист від вуличних шумів.

Великий вибір відтінків пропонує компанія “Стрийко”. Це графіт, чорний, золотий дуб 3Д, темно-коричневий, темне дерево 3Д, світло-коричневий, антрацит тощо. Також покриття може бути матовим або глянцевим. Паркан жалюзі нині обирають для приватних будинків, таунхаусів, житлових комплексів, територій біля громадських установ, ресторанів, кафе тощо.

Однією з поширених помилок під час будівництва паркану є неправильна оцінка кривизни ділянки. Кривизну потрібно компенсувати ще на етапі проектування і врахувати перепади. Тому що при монтажі це вже неможливо. Звівши паркан не забувайте і про дуже важливі деталі — замки та автоматика. Це складові, на яких не варто економити, адже це спростить роботу крадіям.

Зробивши вибір у сторону паркану жалюзі один раз, ви на багато років забудете про будівництво огорожі та насолоджуватиметесь естетичним виглядом вашої ділянки.