Фермерські господарства Рівненщини отримають 35 млн грн фінансової підтримки

http://www.rv.gov.ua

Кошти з державного бюджету надійшли на підтримку різних галузей. Фінансування отримали господарства, агрофірми, ферми, а також люди, які займаються сільським господарством

Про це повідомляють у департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

Найбільше коштів надійшло на тваринництво – понад 23 мільйони. З цієї суми 40 господарств отримали дотацію за утримання великої рогатої худоби, а понад 5700 селян – за вирощування телят.

Одне господарство отримало понад один мільйон гривень на компенсацію вартості закуплених для розведення племінних тварин.

«Зацікавив господарників Рівненщини й ще один напрямок підтримки. Це часткова компенсація виплати придбаної сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва. Цим механізмом скористалися більше 40 агрофірм. Вони отримали понад 9,3 мільйонів гривень. Гроші спрямували на закупівлю тракторів, сівалок, обладнання для елеваторів тощо», - зазначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Окрім того, одне господарство закупило саджанці для закладання садів, виноградників та ягідників. На компенсацію з державного бюджету йому надійшло допомоги понад 700 тисяч гривень.

Разом з тим, скористалися агрофірми й державною підтримкою на компенсацію вартості насіння, а також здешевлення кредитів.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також