Фестивалі, які відбудуться на Рівненщині у травні

http://www.rv.gov.ua

Як і щороку, у травні традиційно відбудеться декілька масштабних мистецьких подій. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

Розпочнеться культурний місяць з Всеукраїнського фестивалю духової музики «Дзвенить оркестрів мідь». Захід відбудеться 11-13 травня в ресторанно-готельному «Скольмо», що у смт Клевань Рівненського району. Крім рівненських оркестрів, там виступлять естрадні та духові колективи з міст Маріуполь, Київ, Калуш, Кременчук, а також з польського Вітковіце.

На фольклорно-етнографічне свято «Музейні гостини» обласний краєзнавчий музей запросить 19 травня. Народні умільці нашого краю та інших областей презентують свої вироби, а кращі виконавці та колективи Рівного розважать гостей своїми виступами. Початок – об 11.00.

22 травня у селі Зоря Рівненського району пройде заключний концерт переможців обласного конкурсу серед учнів мистецьких шкіл.

У цей же день відзначатимуть обласне свято української писемності і Першокниги  «Пересопницьке Євангеліє», що відбудеться у культурно-археологічному центрі «Пересопниця». У його рамках нагородять переможців щорічного обласного літературного конкурсу «Перло многоцінне».

А 28 травня мешканці та гості Рівненщини зможуть відвідати Етно–тур–фест «Бурштиновий шлях». Цього року культурний захід пройде у селі Млинок Зарічненського району.

Читайте також