Фрукти та яйця здорожчали на Рівненщині

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

На споживчому ринку області у травні 2020 році ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,5%. Найбільше подорожчали фрукти та яйця (на 14,1% та 13,1% відповідно). На 5,7–0,2% зросли ціни на цукор, овочі, макаронні вироби, сало, яловичину, сметану, олію соняшникову, рибу та продукти з риби, сири, інші продукти переробки зернових, рис, хліб, маргарин та інші рослинні жири, безалкогольні напої, кондитерські вироби з борошна.

Водночас на 2,8–0,1% подешевшали молоко, м’ясо птиці, масло, кондитерські вироби з цукру, кисломолочна продукція, свинина. Про це повідомили в управлінні статистики облсті. 

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,3%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 2,4% та алкогольних напоїв – на 0,3%.

Одяг і взуття подешевшали на 0,9%, зокрема, взуття – на 1,1%, одяг – на 0,7%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,2% відбулося в основному за рахунок здешевлення природного газу на 15,6%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 1%, що пов’язано із подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 1,1%, послуг лікарень – на 0,9%, амбулаторних послуг – на 0,6%.

 

Читайте також