Фундук та вишні: на Рівненщині вирощують гектари садів

У Рівненській області за допомогою грантів від держави розвивають садівничий бізнес.

Про це повідомив заступник голови РОДА Олександр Кохан.

Господарство «Сади Полісся» одним з перших скористалося грантами єРобота на розвиток садівництва. Під час повномасштабної війни підприємство залучило понад 4,8 млн грн державних коштів. Гранти витрачали на підготовку полів, добрива, зрошення саду, захист дерев та огорожу.

За два роки плантації розширилися. На сьогодні «Сади Полісся» вирощує 5,4 га фундука та 10 га вишні. Використовують 43,5 га паїв з Великоомелянської та Дядьковицької громад.

"Разом із керівництвом компанії обговорили сьогодення садівництва. У планах господарства – збільшити насадження під вишню до 30 га. «Сади Полісся» роблять ставку на цю українську ягоду та планують створити замкнутий цикл виробництва – від поля до столу. Вишню планують реалізовувати компаніям для виробництва сухофруктів, йогуртів, джемів та соків, які уже сьогодні заявляють про потребу в ягоді", - зазначив Кохан.

В Україні продовжують діяти державні програми підтримки аграріїв. Лише за програмами кредитування господарствами Рівненщини залучено цьогоріч 880 млн грн.

Читайте також