Генератори не рятують: чому у оселях Рівного разом зі світлом зникає і тепло

Наразі українська енергетична система зазнала чималих ушкоджень, внаслідок яких чимало жителів залишають на кілька годин без світла. Проте разом із електроенергією зникає і тепло.

Про причину зникнення тепла в оселях пояснюють у "Рівнетеплоенерго".

У випадку відключення електропостачання або суттєвого перепаду напруги, потрібно провести перезапуск всіх систем котельні. Цей процес займає близько години. Проте навіть маючи світло, незавжди вдається транспортувати тепло до осель.

"Однак навіть у випадку, якщо на котельні є електроенергія, це не гарантує доставку теплоносія до будинку. Відсутність електрики на теплових пунктах спричиняє ситуацію, коли котельня працює, теплоносій є, але немає можливості його транспортувати тепломережею на подавати до будинків. Наявність дизельгенеоаторів не вирішує повністю проблеми. Оскільки потрібно забезпечити генераторами всі 29 котелень та 84 центральних теплових пункти та індивідуальні теплові пункти у 49 будинках", - йдеться у дописі. 

Керівництво "Рівнетеплоенерго" звернулось до «Рівнеобленерго» з питанням, чи є можливість під час відключень залишити підключеними до електропостачання котельні. Однак судячи з відповіді енергетиків, такої можливості немає технічно.

В той же час у «Рівнеобленерго» запевнили, що візьмуть до уваги обставини ситуації що склалась та за можливості мінімізують відключення районів де знаходяться котельні. Ми розуміємо об’єктивні складності роботи енергетиків у цей непростий період.

Тому у свою чергу працівники компанії «Рівнетеплоенерго» забезпечують комплекс заходів аби не допустити критичного зниження температури теплоносія. Щоб втримати тепломережу у робочому стані та запобігти розмерзанню системи чи необхідності зливати вода з тепломереж.

"Також просимо голів ОСББ та працівників управляючих компаній не зливати теплоносій з внутрішньобудинкових систем. Це створює додаткове навантаження на тепломережі та котельні" - наголошують у "Рівнетеплоенерго".

 

Читайте також