Героя з Дубенщини, якого пів року вважали зниклим, посмертно відзначили орденом

Захисника з села Острожець, що на Дубенщині, Павла Поліщука відзначили орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Про це повідомили на сторінці Острожецької громади у мережі.

Відповідно до Указу Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Поліщука Павла Вікторовича посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Нагороду в Дубенській районній державній адміністрації отримала матір полеглого Любов Анатоліївна.

Павло Поліщук народився 03 серпня 1980 року в селі Острожець, де і проживав разом із родиною. Навчався в Острожецькій середній школі, в 1998 році вступив до Рівненського професійно-технічного училища №10, де здобув спеціальність слюсаря по контрольно-вимірювальних приладах і автоматиці. Працював на ДП «Луцький автомобільний завод» та ПП «Скорпіон». 23 вересня 2022 року був мобілізований до лав Збройних Сил України.

Життя 42 річного воїна Павла Вікторовича Поліщука обірвалося 14 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу села Яковлівка Бахмутського району Донецької області. Лише через пів року з дня загибелі Героя його офіційно визнали загиблим. Похований 12 червня 2023 року на місцевому кладовищі с. Острожець.