Голова Рівненської облради вже підписав контракти з керівниками семи обласних закладів

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш підписав контракти з керівниками двох комунальних закладів освіти і директорами п'яти соціальних установ.

Як відомо, на сесії 26 квітня депутати облради більшістю голосів підтримали кандидатури Віктора Самчука та Леоніда Камлочука на посади директорів двох комунальних закладів освіти, доручивши голові укласти з ними контракти.

Сьогодні Андрій Карауш зустрівся з керівниками, щоби підписати з ними трудові угоди.

Відповідно до рішення з 18 травня 2024 року до 17 травня 2027 року Віктор Самчук очолюватиме новий КЗ «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти», який створили з трьох закладів - Центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді, Станції юних натуралістів і Центру науково-технічної творчості.

"Головне завдання новоствореного закладу – прищеплювати нашим дітям та молоді любов до своєї батьківщини, до рідного краю, виховувати повагу до всього українського. Тому національно-патріотична тематика має бути присутня в усій гуртковій роботі центру. Крім того, керівнику залишається завершити багато "технічних" питань, які стосуються передачі майна, щоб повноцінно запустити роботу закладу, створеного з кількох", - наголосив Андрій Карауш.

Леоніда Камлочука обрано директором КЗ «Обласна школа вищої спортивної майстерності» на термін із 16 травня 2024 року до 15 травня 2027 року.

Також під час засідання двадцять другої сесії обласної ради депутатський корпус проголосував і за призначення керівників п'яти соціальних закладів. Трудові угоди з усіма директорами Андрій Карауш підписав теж сьогодні.

"У керівників наших соціальних закладів попереду ще завершення процедури злиття та приймання майна. Але найголовніше, що вони повинні пам’ятати, обіймаючи свої посади, що вони працюють заради своїх підопічних. А дотримання прав людини – це основна мета їх роботи. Ще після голосування в сесійній залі я наголосив на тому, що кожен керівник має виправдати ту довіру, яку на нього поклали депутати", - зауважив голова РОР.

Відповідно до контрактів терміном на 3 роки призначили:

  • Олександра Бухало - директором КЗ «Здолбунівський геріатричний пансіонат». Він очолюватиме заклад до 26 квітня 2027 року;
  • Олексія Шамака - керівником Мирогощанського психоневрологічного інтернату. Контракт діятиме з 21 травня 2024 року до 20 травня 2027 року;
  • Миколу Добридніка - очільником КЗ «Рівненський психоневрологічний інтернат» із 25 травня 2024 року до 24 травня 2027 року;
  • Олену Бобровську - директором Денного центру соціально-психологічної допомоги з 31 травня 2024 року до 30 травня 2027 року.

Керівницею Рівненського центру соціально-психологічної допомоги стала Тетяна Кульчицька. Із нею уклали контракт терміном на 1 рік із 2 травня 2024 року до 1 травня 2025 року.

Раніше ми писали: На Рівненщині утворили 4 нові комунальні заклади: хто ними керуватиме.