Голова Рівненської ОДА закликає мешканців Рівненщини пікетувати незаконне проведення виборів Президента Росії у Криму

У ці хвилини у Рівному триває чергова сесія обласної ради.

Голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко запропонував внести до порядку денного додатковим питанням прийняття спільного звернення депутатів обласної ради до мешканців Рівненщини щодо засудження незаконного проведення виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій частині території України в Автономній Республіці Крим.

Зверення підготовлене самим головою РОДА разом з фракцією БПП. У ньому мешканців нашого регіону, в незалежності до власних партійних вподобань, закликають в неділю, 18 березня, об 11 год. разом із іншими регіонами по всій території України прийти до Консульств і Посольств Росії в Україні на пікет через незаконне проведення виборів на тимчасово окупованій території України та заявити про невизнання їх результатів.

Також у зверненні нагадують, що саме цього дня, 16 березня, чотири роки тому відбулась анексія Криму російськими військовими, внаслідок чого мільйони українців опинилися там у заручниках. Незважаючи на це та незважаючи на визнання дій російської влади окупаційними та агресорськими на міжнародному рівні, вже цієї неділі у Криму проводять вибори Президента РФ, фактично змушуючи українців голосувати за керівника країни-агресора.

Такі дії керівництво Рівненської області вважає неприпустими, а тому просить громадян висловити свою активну позицію у неділю.

За це звернення проголосувала більшість депутатів, а тому його прийняли.

Хоча частина депутатів назвали цей заклик популізмом чистої води і політичними іграми з вплутуванням рівнян, адже всеодно це нічого не змінить.

Читайте також