Голова Рівнеоблради привітав прикордонників з професійним святом (ФОТО)

http://oblrada.rv.ua

4 травня голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук відвідав Луцьк. У штабі військової частини 9971 Державної прикордонної служби України відбулися урочистості з нагоди Дня прикордонника України. Нагадаємо, цього року, відповідно до Указу  Президента  України, дату святкування перенесено  -  з 28 травня на 30 квітня.  Повідомляє сайт Рівненської Облради. 

Вітаючи присутніх, Олександр Данильчук, передусім подякував прикордонникам за професійну службу, а саме - високі показники під час виконання оперативно-службових завдань. А також, зважаючи на те, що Україна взяля курс на євроінтеграцію, побажав працівникам прикордонної служби йти в ногу з часом, вдосконалюватися та відповідати на усі суспільні виклики.

«Саме ви – шановні прикордонники – є обличчям України. І від того, наскільки професійно ви будете служити, залежить імідж нашої держави у світі!» - наголосив голова обласної ради.

З нагоди професійного свята Олександр Данильчук вручив Почесні грамоти та відзнаки Рівненської обласної ради та облдержадміністрації чотирьом військовослужбовцям відділів прикордонної служби «Березове», «Вичівка», «Дубровиця» та «Рівне-аеропорт», які підпорядковуються Луцькому прикордонному загону. А також вручив перехідний вимпел "Кращий прикордонний підрозділ" відділу прикордонної служби "Дубровиця".  

Зокрема, Почесними грамотами та пам’ятними знаками Рівненської обласної ради нагородили старшого сержанта, інспектора прикордонної служби 2 категорії – фельдшера відділу прикордонної служби «Березове» Юлію Данишину, а також сержанта, дільничого інспектора прикордонної служби 2 категорії відділу прикордонної служби «Вичівка» Олексія Петровича.

Довідково. 27 квітня Президент України Петро Порошенко підписав Указ №111/2018, відповідно до якого професійне свято День прикордонника України відтепер відзначатимуть щороку 30 квітня. Як пояснив Петро Порошенко, відповідний Указ він підписав з нагоди 100-річчя створення Корпусу прикордонної охорони УНР, яке відзначають цьогоріч. На думку Президента, дата святкування повинна мати український національний контекст та опиратися на історичне підгрунтя. Тим паче, що сучасна Україна є історичною наступницею УНР.

Крім того, у Державній прикордонній службі України посилаються на історичний факт, що саме 30 квітня 1918 року війська УНР після кровопролитних боїв встановили державні символи на кордоні з Росією. 28 травня, якого досі святкували День прикордонника, - це дата створення прикордонних військ КДБ СРСР.

Читайте також