Готові навіть голодувати: рівняни шукають вплив на проблемного забудовника ЖК "Шоколад" і "Флагман"

У Рівному триває епопея з будівництвом житлових комплексів компанією «ДБН». На усіх чотирьох об’єктах є труднощі. Будівництво житлових комплексів «Флагман» та «Ерсте Хаус» наразі заморожене, тоді як у «Ріверсайді» та «Шоколаді» у експлуатацію введено лише частину із запланованих секцій.

Наразі ведуться перемовини про можливість добудови проблемних об’єктів іншим інвестором – керівником групи компаній «Смарт» Олександром Гусаруком. Найбільшу зацікавленість у нового забудовника викликає ЖК «Флагман» в районі Луцького кільця. Однак відродити будівництво, за словами потенційного інвестора, заважають деякі моменти.

– На «Флагман» буде розроблятися повністю нова проектна документація. По цій ділянці міська влада судиться із користувачем земельної ділянки про захват землі. Йде мова про огородження будівельного майданчика. Огородження стоїть за межами земельної ділянки. Ми вже готові ескізний проект віддати на експертизу, але чекаємо вихідних даних на проектування, – зазначив Олександр Гусарук.

Розглядає інвестор і можливість добудови «Шоколаду» та «Ерсте Хаус». Наразі Олександр Гусарук веде перемовини з представником «ДБН» Олексієм Лисюком про передачу об’єктів у користування.

Сподівання на нового забудовника покладають члени ініціативної групи ЖК «Шоколад», які вже втомилися від обіцянок попередника. Люди влаштовували неодноразові акції протесту, їздили навіть до столиці. Голова ініціативної групи вкладників ЖК «Шоколад» Юрій Галицький заявив, що оголосить голодування, якщо за місяць на будівельному майданчику не відновлять роботу. Зараз чоловік запропонував міській владі створити комфортні умови для нового інвестора.

– Ми будемо просити вас про винесення на наступну сесію Рівнеради мораторію на будь-які будівельні перевірки для групи «Смарт» на найближчі 5 років. Якщо ми вже зробили групу Смарт паличкою-рятівницею в місті, то мусимо їм якісь умови надати, – додав Юрій Галицький.

Оскільки зібрати кворум на черговому засіданні комісії не вдалося, адже були присутні лише двоє її членів, то головуючий у питанні «ДБН» Андрій Кузьмич запропонував присутнім за два тижні зустрітися ще раз.

Ошукані вкладники квартир очікують побачити на наступній зустрічі представників поліції та прокуратури. Кажуть, якщо місцеві правоохоронні органи проігнорують засідання комісії, то люди знову поїдуть до столиці відстоювати свої права.

Читайте також