"Гра в хованки" на кордоні з Польщею: ухилянт ховався у багажнику

У «Шегинях» чоловіки ховалися від прикордонників. Попри гарні навички з приховування, залишитися непоміченими двом «гравцям» не вдалося.

Про це повідомляють у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Як стало відомо, на пропуску «Шегині» на виїзд до Польщі прибув мікроавтобус «Мерседес». Під час заїзду на територію пункту пропуску водій заявив, що автівкою слідують лише троє осіб, про що було зроблено відмітку в контрольному талоні. В подальшому, під час перевірки транспортного засобу, прикордонний наряд Львівського загону виявив 35-річного чоловіка, який занурився поміж валізами у багажному відділенні.

А другий чоловік – 38-річний українець – обрав іншу тактику. Він вийшов  з автомобіля та вирішив, що після завершення прикордонного контролю, йому вдасться повернутися назад та залишитися непоміченим.

В ході бесіди чоловіки зізнались, що у такий спосіб планували незаконно потрапити до Польщі, адже законних підстав для виїзду за кордон у них не було.

Осіб через кордон не пропущено та притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП. Але відповідати доведеться не лише їм, а й водію, який своїми діями сприяв порушникам. Стосовно перевізника прикордонники Львівського загону направили повідомлення до Нацполіції, в його діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Читайте також