Грип відступає від Рівненщини (ІНФОГРАФІКА)

фото - Фейсбук

У порівнянні з попереднім тижнем кількість хворих, які звернулись на медичною допомогою з приводу грипу та інших ГРІ у Рівненській області зменшилась на 16,2%. Повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр.

Всього протягом 9 тижня 2018 року в області захворіло 11218 осіб (967,0 вип. на 100 тис. нас.), серед захворілих 7434 (66,3%) дітей. За тиждень було госпіталізовано 319 хворих, з них 192 дітей. В цілому по області епідемічний поріг перевищено на 8%.
Найвищою в області захворюваність залишається у Володимирецькому районі, де епідемічний поріг перевищений на 81%. Висока захворюваність також у Дубровицькому (епідпоріг перевищений на 44,5%), Березнівському (32%), Рокитнівському (26,5%), Млинівському (23%), Сарненському (6%), Зарічненському (5%), Здолбунівському (5%) районах та м. Острог (на 33%).
Щоб уберегти себе від захворювання ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» нагадує на необхідності дотримуватись простих порад: одягайтесь по погоді і не переохолоджуйтесь; не забувайте ретельно мити руки; регулярно провітрювати та проводити вологе прибирання приміщення; повноцінно харчуватись, висипатися, уникати перевтоми - це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням.

Читайте також