Громада на Рівненщині на колінах прощалася із загиблим Героєм

Здолбунівська громада попрощалася з бійцем Віталієм Мартинчуком

Віталій зростав у Мізоцькому будинку-інтернаті. Дуже часто вихованців закладу відвідували віряни церкви християн-баптистів «Світло Євангелії». Тоді на маленького Віталія звернули увагу Катерина та Володимир Назаруки. Згодом він вже проводив літо у цій родині. А з часом вони стали його названими батьками. Віталій ріс в атмосфері домашнього затишку, був здібним та слухняним. Закінчивши дев’ять класів у Здолбунівській ЗОШ І-ІІІ ст. №6, вступив до Рівненського автотранспортного технікуму та здобув професію механіка.

У червні 2024-го Віталій пішов захищати Україну. У свій день народження, 16 вересня, зателефонував бабусі Ользі. Говорив, що дуже важко втрачати побратимів, просив за нього молитися. А ще – про те, що коли матиме власну сім’ю, обов’язково візьме двійко сиріт з дитячого будинку.

28 вересня 2024 року командир 3-го стрілецького спеціалізованого відділення першого стрілецького спеціалізованого взводу стрілецька спеціалізована рота (ШКВАЛ), солдат Віталій Мартинчук загинув внаслідок ворожого обстрілу на Харківщині. Йому був лише 21 рік.