Громада на Рівненщині отримає 170 тис. євро на пожежне авто

У Гощанській громаді планують придбати пожежне авто для добровільної пожежної команди села Тучин. На купівлю автомобіля  та підготовку спеціального місця для його зберігання витратять 170 000 євро.

Повідомив гощанський селищний голова Микола Панчук.

У липні 2023 року фахівці відділу розвитку громади Гощанської селищної ради підготували і подали проєкт на програму Interreg NEXT Польща – Україна для придбання пожежного автомобіля для добровільної команди села Тучин. У липні 2024 року громада отримала підтвердження про його відбір для фінансування.

"Загальна вартість проєкту складає 672,5 тисячі євро, з яких понад 170 тисяч євро отримає наша громада. 90% від загальної суми становить грантова допомога, а 10% – це співфінансування з бюджету Гощанської селищної ради", - зазначає Микола Панчук.

Наразі триває процес підписання грантової угоди, після чого буде розпочато закупівлю пожежного автомобіля.

Селищний голова наголосив, що у рамках проєкту вони не лише отримають сучасну техніку, а й повинні підготувати відповідне місце для її зберігання.

"Реалізація проєкту може тривати до двох років, але я впевнений, що з вашою підтримкою ми успішно завершимо цей важливий крок для посилення безпеки нашої громади", - додав Микола Панчук.