Громаду на півночі Рівненщини просять зустріти кортеж із загиблим командиром взводу

Громаду на Рівненщині просять зустріти кортеж із тілом захисника.

Про це повідомляють у Зарічненській селищній раді.

"Просимо всіх долучитися до зустрічі полеглого воїна, створити живий коридор, орієнтовний час прибуття кортежу в Зарічненську громаду з тілом Героя – Ковенька Петра Анатолійовича о 12.30 год",  - йдеться у повідомленні.

Війна забрала життя Ковенька Петра Анатолійовича, 1994 року народження. Жителя села Борове.

Молодшого сержанта, якого зовсім нещодавно нагороджував президент України Володимир Зеленський медаллю «Захиснику Вітчизни» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Чотири відзнаки Герой України Петро отримав з початку повномасштабної війни: «За військову службу Україні», «За мужність ІІІ ступеня» та «За оборону України» та «Захиснику Вітчизни»

Загинув, командир 3 стрілецького взводу Петро Анатолійович, 30 травня біля населеного пункту Новоселівське Луганської області виявивши стійкість та мужність в складі 3 стрілецького підрозділу.

"Саме в цей день рашисти намагалися прорвати Українську оборону в кількох напрямах. Саме завдяки таким як Петро операція противника була безуспішна. Така висока ціна перемоги… Всім серцем співчуваємо рідним…", -  йдеться у повідомленні.

Чин похорону Героя відбудеться сьогодні в рідному селі.

Читайте також