Гвардійця з Рівного Георгія Козюхна, який загинув від ракетного удару по телевежі, нагородили орденом "За мужність"

Рівнянин Георгій Козюхно долучився до лав Нацгвардії відразу після повномасштабного вторгнення. 

Про це повідомляє Нацгвардія. 

Його сестра Тетяна Петрівна пригадує, що 26 лютого Георгій зателефонував і сказав:

«Мені соромно спускатися у бомбосховище й бачити обличчя лише жінок. Я разом з нашими хлопцями мушу боронити нашу країну від окупантів».

Після цього дзвінка він пішов до місцевого центру комплектування й соціальної підтримки звідки й потрапив до лав Національної гвардії України.

Перший військовий досвід чоловік здобув під час строкової служби на військово-морському флоті. Після армії одружився, разом з дружиною опанували різноманітні будівельні спеціальності. За словами сестри Тетяни Петрівни, Георгію подобалося майструвати щось власноруч. Чоловік обожнював село і багато працював на землі.

Першого березня Георгій розпочав службу в Нацгвардії.

«Командир відділення третього взводу головний сержант Георгій Козюхно був відповідальним військовослужбовцем, став справжнім наставником і бойовим товаришем для своїх побратимів. На жаль, у результаті ракетного удару життя головного сержанта обірвалось», – розповідає командир стрілецької роти старший лейтенант Олег Лижняк.

Указом президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нацгвардійця нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).