ІФА-тестування на Рівненщині: скільки позитивних результатів і коли його роблять безкоштовно

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

На Рівненщині наразі 4 077 пацієнтам провели обстеження методом імуноферментного аналізу (ІФА). З них 233 були позитивні результати. Тут не враховані тестування, як проведені у приватних лабораторіях.

«Імуноферментний аналіз – це визначення антитіл до коронавірусу в гострій або хронічній фазі. Тобто, самого вірусу ми при імуноферментному аналізі не бачимо. А бачимо лише антитіла. Полімеразна ланцюгова реакція (ПЛР, - авт.), яка досліджується шляхом забору біоматеріалу з верхніх дихальних шляхів визначає сам вірус», - розповів начальник управління охорони здоров’я області Олег Вівсянник.

ІФА-аналіз значно дешевший метод обстеження і проводиться масово для визначення тих пацієнтів, які мають вже імунітет у гострій чи хронічній фазі. Після цього, якщо виявили позитивний ІФА-тест, проводять ПЛР-тестування – визначають наявність вірусу і встановлюють, чи несе пацієнт загрозу для жителів.

Рекомендується робити ці тести лише за направленням сімейних лікарів. Для медичних працівників ІФА-тестування безкоштовно за наявності направленням сімейного лікаря або інших фахівців, які мають на це право. Якщо ви самостійно вирішили провести обстеження, доведеться оплатити цю послугу.

Читайте також