Ініціативні ради Рівненщини можуть взяти участь у конкурсі від Мінрегіону

http://oblrada.rv.ua

Міністерство регіонального розвитку та будівництва оголосило про початок конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2019 році, участь в якому можуть брати органи місцевого самоврядування всіх рівнів. Партнером міністерства в проведенні Конкурсу є Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

Переможців визначатимуть за кількома темами. Зокрема, оцінюватимуть заходи та рішення органів місцевого самоврядування, спрямовані на ріст доходів місцевого бюджету (тут йдеться, зокрема, про сприяння нарощенню податкової бази, збільшення доходів місцевого бюджету регіону/району/громади; створення індустріального парку, бізнес-інкубатора, центру підтримки бізнесу; інвентаризація землі, створення реєстру, робота з власниками (користувачами) земельних ділянок; налагодження обміну інформацією з ДПА щодо платників податків; запровадження планомірної роботи з платниками податків; ефективна політика щодо ставок та пільг по платі за землю та інших місцевих податків і зборів).

Серед інших тем - розвиток, заснований на особливостях регіонів і громад. Тут оцінюватимуть проекти розвитку, засновані на особливостях територій та їхній унікальності (звичаї, обряди, кухня, ремесла, природа, історія, люди); креативну економіку, локальні бренди; фестивалі, виставки, ярмарки; туристичні маршрути та об’єкти.

Учасники конкурсу можуть позмагатися і своїми практиками щодо залучення молоді до місцевого економічного розвитку. Серед прикладів – створення молодіжних рад при ОМС, творчі майстерні, громадські простори; курси з підприємництва для школярів, молоді; молодіжні бізнес-ініціативи тощо.

Заявки від органів місцевого самоврядування прийматимуть до 9 серпня. А переможців відзначатимуть у жовтні 2019 року.

Довідково. Упродовж 2014-2018 років кращими в Україні було визнано 142 практики.

За інформацією Української асоціації районних та обласних рад

Читайте також