Інклюзія, інсультний центр, майданчики та світлофор: рівняни вирішуватимуть, на які проекти Громадського бюджету варто давати гроші

фото ілюстративне

Вже незабаром розпочнеться голосування за проекти Громадського бюджету. Цьогоріч проголосувати мають можливість рівняни, які вже досягли 18-річного віку.

Одна особа може особисто проголосувати не більш як за три великі та три малі проєкти.

Віддати свій голос за проект можна у Виконавчому комітеті Рівненської міської ради (вул.Соборна, 12а), Рівненському ЦНАПі (м-н Просвіти, 2) та на сайті. Зробити це можна з 17 вересня до 1 жовтня.

Найдорожчими проєктами, які погодив Координаційний комітет, є майданчики, фонтан, інсультний центр, інклюзивний простір для дітей, парк інклюзивного простору, архітектурний комплекс та світлофор.

Найбільше проєктів цьогоріч подали підприємець Сергій Шабалін (6) та громадська активістка Олександра Макогон (4).

Серед авторів проєктів – депутати Рівненської міської ради Володимир Попик, Анатолій Чугуєвець, Святослав Стельмащук, Андрій Кузьмич, громадська активістка Оксана Майборода, керівниця ГО «Рівне-ТАКМЕД» Тетяна Воронцова, президент «Rivne Running Club» Сергій Ющишин, лікарі Юрій Тарасюк та Андрій Стахнюк, ведучий Руслан Алексіюк, засновник міжнародного кінофестивалю «Місто Мрії» Віктор Булига, засновниця компанії ARTmodels Оксана Ігас, громадський активіст та дизайнер Юрій Ойцюсь, голова Рівненської організації Партії ''Правий сектор'' Олександр Подвишенний та навіть нардеп від округу №152 Олександр Ковальчук.

До голосування допущено 77 проєктів Громадського бюджету.

З їх переліком та коротким описом можна ознайомитися на сайті або ось тут:

Велоінфраструктура

1. Марковані бігові маршрути Рівного (автор проекту - Ющишин Сергій Юрійович, бюджет проекту - 32000 грн)

Марковані бігові маршрути Рівного – це оновлення вже наявних у Парку Шевченка, а також розробка та нанесення нових бігових трас у Гідропарку, Парку «Хімік», на Пагорбі Слави та інших локаціях міста. Після створення 4-5 маркованих бігових маршрутів Рівного, із цими трасами буде створена Бігова Google-карта міста.

Безпека та громадський порядок

1. Багатофункціональний майданчик для моделювання ситуацій дорожнього руху в мікрорайоні Північний (автор проекту - Коваль Тетяна Володимирівна, бюджет проекту - 1000000 грн)

Проект передбачає створення навчальної зони для всіх охочих з вивчення правил дорожнього руху, моделювання ситуацій з використанням дорожніх знаків, зменшенням шуму, проїздом до будинків та закладу загальної середньої освіти. Системна робота зробить життя молодого покоління безпечнішим, а також створить додаткові умови для сімейного відпочинку, пізнавального та активного дозвілля дітей.

Дорожнє господарство

1. Встановлення світлофору на перехресті вулиць Соборна – Петра Могили (р-н пивзаводу) (автор проекту - Пікарська Оксана Миколаївна, бюджет проекту - 1000000 грн)

Встановлення світлофору на центральній вулиці міста Рівного. Район пивзаводу (вул.Соборна, 207), а саме на пішохідному переході по вул. Соборна, біля перехрестя вулиць Соборна – Петра Могили.

Комунальне господарство

1. Інклюзивний громадський простір для дітей (автор проекту - Янок Владислав Ігорович, бюджет проекту - 1000000 грн)

Створення сучасної "дружньої" локації в районі озера Лебедине для відпочинку і розвитку дітей з особливими потребами, які отримають можливість з користю проводити час на свіжому повітрі.

2. Архітектурна композиція із парковим диваном (біля Управління праці та соціального захисту) (автор проекту - Шабалін Сергій Сергійович, бюджет проекту - 250000 грн)

Комплексна архітектурна композиція із влаштуванням балюстради та квіткових ваз на тумбах, із встановленням 5 (п?яти) нових лавок типу «парковий диван» із використанням класичних елементів із бетону.

3. Музикальні лавочки (мультимедійні кам’яні об’єкти у формі лавочок) (автор проекту -  Валентина Євгенівна, бюджет проекту - 250000 грн)

Встановлення мультимедійних кам’яних об’єктів у формі лавочок з облаштуванням на кожній лавочці кнопки, при натисканні на яку включається українська народна мелодія. Місце реалізації - парк "Лебединка".

4. Реконструкція дитячого майданчика на Лебединці (автор проекту - Макогон Олександра Сергіївна, бюджет проекту - 900000 грн)

Оскільки дитячий майданчик на Лебединці у край жахливому стані, ми пропонуємо його замінити на новий більш сучасний, який стане окрасою міста, адже саме гості міста найчастіше прогулюються парком на Лебединці. Також багато діток часто бавляться на цьому майданчику, заради них ми і організовуємо цей проект.

5. Благоустрій частини вулиці на перехресті вулиць Богоявленській та Гагаріна (автор проекту - Макогон Олександра Сергіївна, бюджет проекту - 260000 грн)

Біля зупинки транспорту існує частина вулиці, яка зараз у занедбаному стані, хоча нею користуються пішоходи кожного дня. Тому наша мета зробити там благоустрій: відновити асфальтне покриття, встановити лавки на підвищеностях, відбити стару плитку та окультурити там, де вона була.

6. Дитяча кімната сенсорномоторної стимуляції в логопедичній студії «Klein» («Маленький") (автор проекту - Кожемякіна Наталія Володимирівна, бюджет проекту - 230000 грн)

Логопедична студія “KLEIN” (“Маленький”), яка створюється з метою надання комплексної допомоги діткам з особливими освітніми потребами, потребує облаштування окремої дитячої кімнати сенсорномоторної стимуляції - спеціально обладнаного приміщення, що стане відмінним допоміжним інструментом в рамках терапії для дітей з розладами мовлення та інших дітей в т.ч. з інвалідністю різних нозологій.

7. Будівництво дитячого майданчика у дворі будинку на вул. Макарова, 8 (автор проекту - Хомич Олена Ярославівна, бюджет проекту - 250000 грн)

Сотні сімей, що мешкають у багатоповерхових будинках на вулиці Макарова, 8 та 10 вболівають за появу дитячого майданчика у дворі будинку №8. Переслідуючи цю мету ми подаємо відповідний проект на Громадський бюджет.

8. Архітектурна композиція із парковим диваном (в парку ім.Т.Г.Шевченка) (автор проекту - Шабалін Сергій Сергійович, бюджет проекту - 250000 грн)

Комплексна архітектурна композиція із влаштуванням балюстради та квіткових ваз на тумбах, із встановленням 5 (п?яти) нових лавок типу «парковий диван» із використанням класичних елементів із бетону.

9. Архітектурний комплекс «Напівкругла колонада». (автор проекту - Шабалін Сергій Сергійович, бюджет проекту - 1000000 грн)

Облаштування великого архітектурного комплексу «Напівкругла колонада» на березі Лебединого озера із використанням класичних архітектурних елементів.

10. Стерилізація безпритульних тварин в м.Рівне (автор проекту - Ткачук Оксана Віталіївна, бюджет проекту - 200000 грн)

На вулицях м.Рівне знаходиться незліченна кількість безпритульних тварин. Багато з них потрапляють на перетримку до Стерилізаційного центру м.Рівне, де піклуються про їхнє здоров'я, шукають тваринам нові родини. Попри цю важливу місію, фінансування Стер.центру сьогодні є вкрай незадовільним.

11. Зона відпочинку в Тинному у сквері на вул. Січових стрільців (автор проекту - Юра-Конончук Юлія Іванівна, бюджет проекту - 900000 грн)

Одна з найтихіших вулиць Тинного - вул. Січових стрільців. На цій вулиці знаходиться необлагороджений зарослий бур'янами сквер. Керуючись бажанням створити на його території екологічну відпочинкову зону для всіх тиненців та рівнян, ми подаємо відповідний проект на голосування Громадського бюджету.

12. Архітектурна композиція із парковим диваном (на "Лебединці") (автор проекту - Шабалін Сергій Сергійович, бюджет проекту - 250000 грн)

Комплексна архітектурна композиція із влаштуванням балюстради та квіткових ваз на тумбах, із встановленням 5 (п?яти) нових лавок типу «парковий диван» із використанням класичних елементів із бетону.

13. Облаштування скверу в районі вулиць Соломії Крушельницької та Київської (автор проекту - Макогон Олександра Сергіївна, бюджет проекту - 600000 грн)

Облаштування скверу у дворах будинків для відпочинку містян, який разом з тим стане окрасою міста, оскільки знаходиться біля Покровського собору в центрі міста і багато людей проходять цими дворами до транспортних зупинок.

14. Архітектурний комплекс - фонтан (автор проекту - Шабалін Сергій Сергійович, бюджет проекту - 1000000 грн)

Комплексне відновлення занедбаного фонтану із використанням класичних архітектурних елементів виготовлених із бетону.

15. Благоустрій частини вулиці біля Покровського собору (автор проекту - Макогон Олександра Сергіївна, бюджет проекту - 250000 грн)

Біля зупинки транспорту існує площа навпроти ТРЦ Покровське, яка на жаль на сьогодні в занедбаному стані: плитка відбита, сходинки зруйновані. Тому наша мета зробити на цій площі благоустрій, який буде слугувати в майбутньому як громадський простір, оскільки там з'являться лавочки, чого біля транспортної зупинки бракує.

16. Парк інклюзивного простору "Сонечко" (автор проекту - Лапюк Альона Василівна, бюджет проекту - 1000000 грн)

Проект передбачає облаштування простору для відпочинку громади м.Рівного, зокрема як для діток типового розвитку, так і для діток з особливими потребами. Крім того, запропоновані елементи до облаштування простору передбачають можливість користування різними віковими групами. Локація для даного проекту є загальноступною для всіх мешканців та гостей м.Рівного.

17. Декоративно - архітектурний комплекс «Бювет-фонтан» (автор проекту - Шабалін Сергій Сергійович, бюджет проекту - 1000000 грн)

Облаштування декоративно-архітектурного комплексу для відпочинку з бюветом-фонтаном (з питною водою) та парковими диванами із використанням класичних архітектурних елементів, виготовлених із бетону.

18. Облаштування зони відпочинку на Боярці (автор проекту - Хомич Олена Ярославівна, бюджет проекту - 248000 грн)

У дворі будинку на вул. Дубенська, 44 (поблизу ДНЗ №2) буде розташовано лавочки для можливості проведення дитячих свят, днів народжень маленьких мешканців довколишніх будинків у гарну пору року; встановлено нові сучасні лавочки зі спинками та смітники поруч із ними; здійснено зелені насадження для облагородження території зони відпочинку тощо.

Культура

1. МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ КОВАЛЬСЬКОГО МИСТЕЦТВА «МЕТАЛЕВЕ СЕРЦЕ УКРАЇНИ» (автор проекту - Крока Ніна Юріївна, бюджет проекту - 536000 грн)

Фестиваль створений для ознайомлення рівнян з ковальським мистецтвом, поширення інформації про рівне на Міжнародній туристичній мапі. Результатом є алея з оригінальних металевих скульптур в центрі міста. Подія відбувається в серпні в суботу та неділю (в рамках святкування дня Міста)

2. Проведення Рівненського фестивалю електронної музики "Атмосфера" (автор проекту - Юра-Конончук Юлія Іванівна, бюджет проекту - 240000 грн)

Рівненський міський фестиваль "Атмосфера" є відкритим та спрямованим на розвиток й популяризацію електронної музики. Захід проводиться з метою розвитку молодіжної творчості DJ руху; електронної музики та формування всебічного розвитку молоді.

3. Кіношкола у Рівному (третій сезон) (автор проекту - Булига Віктор Степанович, бюджет проекту - 249000 грн)

Продовження перших двох сезонів проекту "Кіношкола у Рівному", на яких рівняни під керівництвом професійних кінематографістів пізнають секрети, пов'язані зі світом кіно. Викладачі діляться з усіма присутніми своїм досвідом, а учасники у кінці кожного проекту використовують набуті знання для зйомок фільму. З кожним сезоном є реальний розвиток і підвищення рівня, як учасників, так і відзнятих робіт.

4. Традиційний проект «ПАРАД ДИТЯЧИХ ВІЗОЧКІВ – МАЙСТРУЄМО РАЗОМ» (автор проекту - Алексіюк Руслан Іванович, бюджет проекту - 75000 грн)

Проведення у місті традиційних заходів, покликаних на активізацію ролі батьків у вихованні дітей. Проведення проектів «Парад Дитячих Візочків» та майстер-класу «Майструємо разом» в Міжнародний день батька (14 червня) та День Міста Рівне (30 серпня).

5. Телевізійний розважальний гумористичний проект «СМАЙЛ ШОУ» (автор проекту - Алексіюк Руслан Іванович, бюджет проекту - 240000 грн)

Створення в місті постійно діючого телевізійного проекту, із трансляцією випусків та доступом широких верств населення, для висвітлення діяльності молодих колективів, виконавців.
Створення власного впізнаваного брендового телевізійного проекту, що буде візитівкою міста.

6. Проведення Рівненського міського фестивалю "Мелодія дитинства" (автор проекту - Приндюк Катерина Русланівна, бюджет проекту - 116000 грн)

Українські дітки дуже талановиті, розумні та креативні. Розквіт ]х здібностей зазвичай припадає на шкільний вік. Якщо дитина не реалізувала себе сповна у цьому віці, в більшості випадків вона завершує свої творчі потуги назавжди і обирає подальшу професію не пов'язану зі своїми талантами. Бажаючи виправити цю негативну тенденцію у м.Рівне, ми подаємо відповідний проект.

7. Створення музею просто неба "Городище "Оствиця" на Басовому Куті (автор проекту - Ойцюсь Юрій Миколайович, бюджет проекту - 977000 грн)

В рамках даного проекту буде відтворено архітектурний та культурний образ городища (давнього поселення) 9-13 ст, яке було розташоване на лівому березі озера Басів Кут. Буде створено 2 дерев'яних споруди, пристань, огорожу у вигляді частоколу та вхідну браму. Окрім цього буде побудовано сцену для проведення подій на території музею та альтанку у вигляді стародавнього горщика.

8. Рівненський міський телевізійний чемпіонат КРОК «Кубок Рівного з КВН» (автор проекту - Алексіюк Руслан Іванович, бюджет проекту - 220000 грн)

Проведення в 2020 році у Рівному Х чемпіонату команд КВН, що є стартовим майданчиком для нових, молодих виконавців у розмовному та гумористичному жанрі та дав можливість професійного розвитку. А також представлення міста на загальноукраїнському рівні в телевізійній Лізі Сміху.

9. Свято вулиці Поштової (автор проекту - Мобіло Любов Ананіївна, бюджет проекту - 50000 грн)

Це одна із найстаріших вулиць міста, на якій відбувається святкування в стилі Ретро 20-30 років та здійснюється ознайомлення рівнян та гостей міста з історією міста, вулиці та життя людей.

10. Встановлення пандусів та перил в парку ім. Т.Г. Шевченка (автор проекту - Валага Алевтина Миронівна, бюджет проекту - 630000 грн)

Проект передбачає усунення перешкод відвідувачам парку ім. Т.Г. Шевченка, шляхом влаштування пандусів та встановлення поручнів на сходових маршах.

11. Створення студії звукозапису «Sound space» («Простір звуку») (автор проекту - Ковальчук Олександр Володимирович, бюджет проекту - 798494 грн)

«Sound space» відкриває нові можливості для молодих виконавців і підтримує творчу молодь. Сфера діяльності: створення перших фонограм та перших відео кліпів для місцевих переможців мистецьких конкурсів, популяризація місцевої музики, пісні, співаної поезії шляхом виготовлення якісних фонограм, відеокліпів та просування їх на інтернет-ресурсах, зокрема, ГО «Простір».

12. Десятий ювілейний сезон Родинного фестивалю краси і талантів «Перлинка та Перлина Рівного 2020» (автор проекту - Ігас Оксана Михайлівна, бюджет проекту - 249500 грн)

Родинний фестиваль краси і талантів «Перлинка та Перлина Рівного» – проект для талановитих та харизматичних дівчат віком від 5 до 25 років, що покликаний на відкриття внутрішнього потенціалу учасниць, зміцнення сімейних цінностей та сприянню всебічного розвитку на благо рідного міста та України.

Навколишнє середовище

1. Створення системи збору та компостування відходів деревини (гілля, листя, трави) в Рівному (автор проекту - Майборода Оксана Валеріївна, бюджет проекту - 885000 грн)

Проект покликаний запровадити в місті практику компостування відходів деревини: опалого листя, трави, гілля та інших органічних відходів. Таким чином з відходів деревини, які утворюються в Рівному, можна буде отримати корисне добриво для потреб міського озеленення. Наразі такі відходи використовують для обігріву приміщень КП, рештки вивозять на полігон, а також спалюють в приватному секторі.

Освіта

1. Встановлення вуличних тренажерів на території ЗОШ №23 (автор проекту - Попик Володимир Володимирович, бюджет проекту - 250000 грн)

Проектом передбачено обалаштування сучасного спортивного майданчика - встановлення вуличних тренажерів для всіх груп м’язів. Тренажери будуть встановлені біля ЗОШ №23 м.Рівного та загальнодоступними для рівнян.

2. Науковий сквер (автор проекту - Міркова Алла В’ячеславівна, бюджет проекту - 249578 грн)

Науковий сквер – це місце, де під відкритим небом розміщені діючі моделі та пристрої, що демонструють наукові відкриття, де для мешканців міста проходять науково-популярні зустрічі з науковцями, де прогулюючись, мимоволі занурюєшся у безмежний світ науки. Це унікальний у місті об’єкт, що виконуватиме державне завдання популяризації серед населення, особливо молоді, природничих наук.

3. Дитячий спортивний майданчик по пр. Генерала Безручка, 26 (автор проекту - Коваль Тетяна Володимирівна, бюджет проекту - 250000 грн)

Сучасний сертифікований спортивний майданчик дасть змогу мешканцям мікрорайону активніше проводити дозвілля з дітьми та частіше займатися спортом на свіжому повітрі. Це сприятиме поширенню руху за здоровий спосіб життя, популяризуватиме спорт, активний відпочинок, заохочуватиме сім'ї проводити більше часу разом, адже для цього будуть створені віповідні умови.

4. Встановлення футбольного поля зі штучним покриттям біля ЗОШ №23 (автор проекту - Попик Володимир Володимирович, бюджет проекту - 1000000 грн)

Облаштування поля для міні-футболу зі штучним покриттям. Це міні-поле стане місцем гри у футбол, як для дітей так і для дорослих; місцем популяризації футбольного турніру «Кубок майбутніх чемпіонів», а також місцем проведення зональних футбольних ігор для школярів в рамках турніру «Старти надії». У вихідні дні міні-поле стане місцем проведення активного відпочинку.

5. "Міні - футбольне поле для чемпіонів" на території ЗОШ №13 (автор проекту - Паламарчук Олег Васильович, бюджет проекту - 1000000 грн)

Встановлення сучасного міні-спортивного футбольного поля на території ЗОШ№13 забезпечить розвитку спортивної інфраструктури району. Також, це активізує спортивно-масове життя школи, дасть можливість сотням дітей займатись футболом у комфортних умовах. Усі мешканці району зможуть організовувати дружні матчі між дворами, проводити спортивні змагання «Футбольний кубок району».

6. Встановлення футбольного поля зі штучним покриттям біля ЗОШ №27 (автор проекту - Наконечний Юрій Васильович, бюджет проекту - 1000000 грн)

Поблизу ЗОШ №27 мешкають тисячі осіб. У цій школі навчаються більшість дітей з Боярки, а також з мікрорайону Тинне. Для покращення інфраструктурних умов цієї частини Боярки ми подаємо проект на встановлення футбольного поля зі штучним покриттям. Хочемо, аби сотні дітей отримали можливість грати у футбол в сучасних умовах.

7. Міні-спортивне футбольно-волейбольно-баскетбольне поле зі штучним покриттям на території ЗОШ №22 (автор проекту - Івашкевич Юлія Михайлівна, бюджет проекту - 1000000 грн)

Міні-спортивне футбольно-волейбольно-баскетбольне поле зі штучним покриттям необхідне для фізичного розвитку дітей та дорослих. Завдяки майданчику такого типу (3 види спорту) буде створена можливість готувати майбутніх спортсменів – олімпійців. Такий майданчик «забере» дітей з під’їзду і буде створена можливість формувати здорове суспільство без алкоголю та наркотиків.

8. Професійне килимове покриття для спортивного клубу з художньої гімнастики “Золота осінь” (автор проекту - Руда Юлія Володимирівна, бюджет проекту - 150000 грн)

Представниці художньої гімнастики міста постійно стикаються з проблемою проведення навчально-тренувального процесу. А саме основною потребою є наявність професійного килимового покриття. Придбання килимів вирішила б проблему організації навчально-тренувального процесу з художньої гімнастики в СК “Золота осінь” та додала б створення умов для розвитку цього виду спорту в місті Рівне.

9. Облаштування спортивного тренажерного майданчика на території ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 (автор проекту - Василів Володимир Богданович, бюджет проекту - 250000 грн)

Школа № 10 є центром мікрорайону в якому майже повністю відсутні можливості для занять фізкультурою та спортом. Реалізація проекту створить комфортне місце для занять фізкультурою учнів та активного відпочинку жителів міста на сучасних вуличних тренажерах. Проект сприятиме інтеграції в суспільство людей з особливими потребами.

10. За здоров’ям – на сучасний спортивний майданчик (реконструкція спортивного майданчика НВК №26) (автор проекту - Дзюбак Володимир Федорович, бюджет проекту - 1000000 грн)

Головна ідея - це вільний доступ всіх місцевих жителів у позашкільний час для занять фізичною культурою, спортом та пропаганда здорового способу життя та спорту. Створення сучасного футбольного поля для школи та місцевого населення.

11. Встановлення вуличних тренажерів на території ЗОШ №27 (автор проекту - Наконечний Юрій Васильович, бюджет проекту - 158000 грн)

На мікрорайоні Боярка мешкають тисячі людей. Для того, аби всі бажаючі могли безкоштовно займатися спортом, ми - ініціативна група мешканців району, подаємо проект щодо встановлення вуличних тренажерів на території ЗОШ №27 неподалік футбольного поля.

12. Встановлення дитячого майданчика на території ДНЗ №46 (автор проекту - Франчук Ірина Іванівна, бюджет проекту - 249000 грн)

Дитячий садок №46 відвідують дошкільнята багатьох рівнян. Створення гарних умов для проведення повноцінного дозвілля дітей - це прагнення №1 для молодих батьків.

13. Створення Центру офісно-поліграфічних технологій для дітей з інтелектуальними порушеннями (автор проекту - Петух Ольга Володимирівна, бюджет проекту - 249999 грн)

Діти з особливими освітніми потребами в ресурсному центрі інформаційно-комунікативних, офісно-поліграфічних технологій матимуть можливість здобути професійні навички комп’ютерної грамотності та офісно-поліграфічної справи, що забезпечить їх успішну соціальну адаптацію та інтеграцію в сучасний соціум.

14. Капітальний ремонт баскетбольного майданчика на території ЗОШ №8 (автор проекту - Тадай Андрій Петрович, бюджет проекту - 999334 грн)

Проект передбачає капітальний ремонт спортивного майданчика: відновлення спортивного поля з сучасним обладнанням, металевою огорожею, штучним покриттям, установкою обладнання та конструкцій. 
На одному багатофункціональному полі буде змога займатись футболом, волейболом, баскетболом, що дуже сприятиме фізичному та соціальному розвитку підростаючого покоління.

15. «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення двору ЗОШ №13» (автор проекту - Дмитерчук Інна Юріївна, бюджет проекту - 250000 грн)

Вулична система освітлення двору навчального закладу - ЗОШ №13, потребує негайного удосконалення, адже вона взагалі не функціонує і була встановлена ще 1970р. Проблема: відсутність вуличного освітлення двору ЗОШ№13, тобто вся територія школи із заходом сонця занурюється у темряву та прилеглі тротуари, що спричиняє умови для високого рівня злочинності в районі школи.

16. «Джерело здоров’я» - майданчик з вуличними тренажерами та зонами для спортивних ігор . (автор проекту - Прокопчук Олена Григорівна, бюджет проекту - 246000 грн)

Провести реконструкцію майданчика «Джерело здоров’я» з вуличними тренажерами та зонами для спортивних ігор ЗДО №40 згідно сучасних стандартів з метою підвищення результативності корекційного впливу через заняття на тренажерах, забезпечення якості виконання спортивних ігор та вправ спортивного характеру; створити зони тренажерів, тенісного корту, городки, для стрибків, велотрек.

17. «Тренажерно-спортивний простір у ЗОШ №13» (автор проекту - Паламарчук Олег Васильович, бюджет проекту - 248475 грн)

Невід’ємна складова здоров’я дітей, підлітків та дорослих це спорт. Всі приладдя для заняття спортом, які розміщені на території школи були встановленні ще за радянський час. Встановлення «Тренажерно-спортивного простору» - майданчика на території школи №13 дасть можливість вільно займатись спортом не лише учням школи, а й всім жителям міста та мікрорайону.

18. Будівництво дитячого майданчика на території ДНЗ №52 на вулиці Євгена Коновальця, 17 (автор проекту - Кузьмич Андрій Вікторович, бюджет проекту - 246000 грн)

Дитячий садок №52 відвідують дошкільнята більшості мешканців мікрорайону Північний. Сьогодні на його території відсутні сучасні умови для проведення дозвілля наймолодшими відвідувачами. Прагнучи якісних інфраструктурних змін на Північному, ми подаємо цей проект на голосування.

19. Реконструкція спортивного майданчика ЗДО №40. (автор проекту - Прокопчук Олена Григорівна, бюджет проекту - 248000 грн)

Провести реконструкцію спортивного майданчика ЗДО №40 згідно сучасних стандартів з метою створення умов для занять фізкультурою та спортом дітей дошкільного віку, їх батьків та дітей з особливими потребами; створити зону комфорту та здоров’я, де можна активізувати свою рухову діяльність, удосконалити фізичні якості, зміцнити та реабілітувати здоров’я, пропагувати здоровий спосіб життя.

20. Реконструкція спортивної зони на території ЗОШ №8 (вул.Кн.Острозького, 20) (автор проекту - Стельмащук Святослав Володимирович, бюджет проекту - 667980 грн)

Реконструкція спортивної зони передбачає створення безпечного майданчику для занять спортом. На даний момент на майданчику розташовані різні спортивні лазанки та турніки, якими активно користуються діти.

21. Культурно-просвітницький осередок під відкритим небом. (автор проекту - Міркова Алла В’ячеславівна, бюджет проекту - 249676 грн)

Проект є соціальним і ефективним засобом організації змістовного дозвілля і формування моральних та ціннісних орієнтирів мешканців Рівного. Осередок включатиме в себе цілісний комплекс, що складатиметься зі сцени і глядацької зали під відкритим небом, де можливо проводити мистецькі, просвітницькі та благодійні заходи.

Охорона здоров’я

1. Забезпечення шкіл міста сучасними інформаційними брошурами та плакатми з домедичної допомоги (автор проекту - Тарасюк Юрій Анатолійович, бюджет проекту - 230000 грн)

В школі навчають як правильно чистити зуби, але не навчають основам домедичної допомоги. Хоча щороку в Україні через зовнішні причини (ДТП, отруєння, утоплення і т.ін.) гинуть близько 40 тисяч людей, третина з них - діти.
Згідно висновків ВООЗ - кожного п’ятого з кількості загиблих на місці події можна було врятувати у разі своєчасно і правильно наданої першої медичної допомоги.

2. Створення інсультного центру на базі Рівненської Центральної міської лікарні (КНП ЦМЛ РМР) (автор проекту - Воронцова Тетяна Вікторівна, бюджет проекту - 1000000 грн)

Проект спрямований на створення інсультного центру на базі Рівненської Центральної міської лікарні – створення умов для лікування 100% пацієнтів з інсультом, мешканців Рівного, відповідно до сучасних міжнародних стандартів

3. Навчання мешканців Рівного домедичної допомоги (автор проекту - Стахнюк Андрій Андрійович, бюджет проекту - 249100 грн)

Проект спрямований на поширення інформації про невідкладні стани, навчання основам надання домедичної допомоги жителів Рівного; покращення навиків взаємодії між мешканцями та працівниками екстреної медичної допомоги.

4. Встановлення автоматичних зовнішніх дефібриляторів (АЗД) у Рівному (автор проекту - Стахнюк Андрій Андрійович, бюджет проекту - 249950 грн)

Проект спрямований на розміщення автоматичних зовнішніх дефібриляторів (АЗД) у громадських місцях і створення вільного доступу до АЗД для очевидців виникнення невідкладних станів з метою покращення якості надання домедичної допомоги.

Соціальний захист

1. «ДВІЖ» доступний для ВСІХ (автор проекту - Новацький Володимир Романович, бюджет проекту - 224000 грн)

Ціль: сприяти збільшенню самооцінки, розвитку інтелекту, особистого зростання та адаптації в суспільство дітей і молоді з інвалідністю внаслідок захворювань опорно-рухового апарату та надання комунікативної підтримки їх батькам.

Спорт

1. Капітальний ремонт міні-футбольного майданчика розміром 40х20 м (автор проекту - Гончаренко Дмитро Володимирович, бюджет проекту - 837536 грн)

Капітальний ремонт міні-футбольного майданчика розміром 40м х 20м з металевою огорожею для занять футболом, міні-футболом та іншими ігровими видами спорту вихованців спортивних шкіл, загальноосвітніх навчальних закладів та для активного відпочинку вихованців мікрорайону.

2. Облаштування сучасного спортивного майданчика поблизу магазину «Ліра». (автор проекту - Сидорук Людмила Юріївна, бюджет проекту - 250000 грн)

Облаштування спортивної зони з тренажерами в спальному мікрорайоні Автовокзал. Це дозволить сприяти якісному проведенню дозвілля молоді та підлітків, а також сприятиме популяризації здорового способу життя серед рівнян.

3. Реконструкція спортивного майданчика в м. Рівне поблизу будинку на вул.Басівкутській, 168 (автор проекту - Чугуєвець Анатолій Олександрович, бюджет проекту - 897000 грн)

Вкладання штучного гумового покриття існуючого майданчику поруч з НВК №14 на вул. Басівкутська, 168 (район Басового кута). Створення комфортного місця для активного відпочинку й гри в футбол та баскетбол для дітей та їхніх батьків.

4. Облаштування багатофункціонального спортивного комплексу по вул. Льонокомбінатівська, 1А (автор проекту - Басалкевич Руслан Вадимович, бюджет проекту - 200626 грн)

Проект передбачає відновлення застарілої вуличної інфраструктури для зайняття спортом та встановлення сучасного мультифункціонального спортивного комплексу європейського зразка, що сприятиме підвищенню рівня залученості до спорту молоді, а також збільшення кількості дорослого населення, котре веде здоровий та активний спосіб життя.

5. Облаштування багатофункціонального спортивно-ігрового майданчика по вул. Пластова, 7 (автор проекту - Кашицький Юрій Володимирович, бюджет проекту - 210234 грн)

Проект передбачає відновлення застарілої вуличної інфраструктури для зайняття спортом та встановлення сучасного мультифункціонального спортивного комплексу європейського зразка, що сприятиме підвищенню рівня залученості до спорту молоді, а також збільшення кількості дорослого населення, котре веде здоровий та активний спосіб життя.

6. Рівненська бігова ліга 2020 (автор проекту - Ющишин Сергій Юрійович, бюджет проекту - 250000 грн)

Рівненська бігова ліга 2020 – це серія оздоровчих забігів для мешканців Рівного. Загалом участь у заходах візьмуть близько 1200 рівнян різного віку, статі та фізичних можливостей. Заходи будуть спрямовані не на змагальну складову, а на залучення до бігу найширших верств населення. Проект – «Рівненська бігова ліга 2018» вже був у Рівному. Це була серія із 7 стартів, участь в яких взяли 1450 рівнян.

7. Облаштування частини території біля Пагорба Слави для гри в страйкбол (автор проекту - Павлов Віталій Іванович, бюджет проекту - 822040 грн)

Реконструкція частини території парку біля Пагорба Слави та створення умов гри в страйкбол. На території будуть встановлені дерев’яні конструкції, так звані перешкоди. В рамках проекту буде придбано захисне спорядження, маски, одяг, страйкбольні автомати, магазини та кульки. На території буде встановлено павільйон для зберігання всього інвентаря, а також облаштовано вуличні переодягальні.

8. Міні-футбольне поле в мікрорайоні «Автовокзал». (автор проекту - Сидорук Людмила Юріївна, бюджет проекту - 990000 грн)

Облаштування міні-футбольного поля у мікрорайоні «Автовокзал» сприятиме якісному проведенню дозвілля людей різного віку, дозволить залучати студентів.

9. ХІІІ-ий Відкритий турнір з художньої гімнастики “Золота осінь Рівного - 2020” (автор проекту - Болба Марина Вікторівна, бюджет проекту - 249000 грн)

Традиційний Відкритий турнір з художньої гімнастики “Золота осінь Рівного - 2020”, що буде проводитись вже в 13-е. В заході візьме участь понад 600 спортсменів з усієї України та закордону. Подію відвідають більше тисячі містян. Турнір триватиме 3 дні та включатиме виступи гімнасток, розважальну та шоу програму від артистів та танцювальних колективів міста.

10. Облаштування багатофункціонального спортивно-ігрового майданчика по вул. Генерала Безручка, 22-24 (автор проекту - Басалкевич Руслан Вадимович, бюджет проекту - 247794 грн)

Проект передбачає відновлення застарілої вуличної інфраструктури для зайняття спортом та встановлення сучасного мультифункціонального спортивного комплексу європейського зразка, що сприятиме підвищенню рівня залученості до спорту молоді, а також збільшення кількості дорослого населення, котре веде здоровий та активний спосіб життя.

11. Облаштування багатофункціонального спортивно-ігрового майданчика по вул. Гагаріна, 67-69 (автор проекту - Басалкевич Руслан Вадимович, бюджет проекту - 222234 грн)

Проект передбачає відновлення застарілої вуличної інфраструктури для зайняття спортом та встановлення сучасного мультифункціонального спортивного комплексу європейського зразка, що сприятиме підвищенню рівня залученості до спорту молоді, а також збільшення кількості дорослого населення, котре веде здоровий та активний спосіб життя.

12. "ЗАЛИШ ГАДЖЕТИ ВДОМА"- активний відпочинок на вуличному майданчику (автор проекту - Ковальчук Ольга Василівна, бюджет проекту - 769818 грн)

Яскравий спортивно-ірговий майданчик, який зможе пробудити у дітей віком від 6 до 14 років інтерес до розвиваючого та активного відпочинку на свіжому повітрі, а не в дома біля телевізорів, гаджетів та комп’ютерів. Діти можуть весело і з користю проводити час, активно рухаючись!

Інше

1. Відпочинок дітей зі Сходу (автор проекту - Погоріла Олена Дмитрівна, бюджет проекту - 245000 грн)

Запровадити патріотично-оздоровчі заходи для дітей, спрямовані на обмін та налагодження тісних дружніх стосунків між громадою Східної та Західної України.

2. Rivne StartUp Club (автор проекту - Погоріла Олена Дмитрівна, бюджет проекту - 140000 грн)

Проект передбачає проведення воркшопів практичних кейсів для самореалізації молоді.

3. Форум-семінар «Психологія і соціальна вага багатодітної родини для громади» (автор проекту - Подвишенний Олександр Андрійович, бюджет проекту - 19678 грн)

Понад 20 % усіх дітей в Україні зростають у багатодітних сім’ях, але часто суспільство зневажає їх та не виконує передбачені законом норми, що загострює демографічну кризу та ізолює дітей з таких родин. Проект покликаний залучити фахівців, які наддадуть фахову підтримку та допомогу батькам та дітям, які є основою Української Держави.

4. «Живи на повну!» (автор проекту - Авдимирець Тетяна Петрівна, бюджет проекту - 249304 грн)

Проект передбачає використання психологічних ігор для подолання внутрішніх переживань жителів міста різного віку, статі, матеріального становища.

5. Іміджевий проморолик міста Рівне (автор проекту - Булига Віктор Степанович, бюджет проекту - 250000 грн)

Завдяки використанню новітнього кінообладнання, створення високоякісного, сучасного іміджевого проморолика міста Рівне, який презентуватиме його у різних сферах та напрямках життєдіяльності, з метою популяризації, залучення потенційних партнерів у різних галузях й отримання в перспективі достойних союзників у найрізномнітніших напрямках, а значить відповідного фінансового поповнення бюджету міста.

Читайте також