Іспит провалив: на Рівненщині чоловік проведе за гратами 3 роки "за погану поведінку"

Ухвалою Дубенського міськрайонного суду Рівненської області 39-річному мешканцю міста Дубна скасовано звільнення від відбування покарання з випробуванням та направлено у колонію для відбування 3-річного терміну ув’язнення. 

Чоловік постійно мав проблеми із Законом. У грудні 2016 року вироком Дубенського міськрайонного суду він був засуджений за крадіжку із проникненням у житло до трьох років позбавлення волі. 

Водночас, суд застосував вимоги ст.75 КК України та звільнив чоловіка від відбування такого покарання, встановивши іспитовий строк – 2 роки з покладенням певних обов'язків. Серед них - необхідність періодично з'являтися до органів пробації.

Втім, засуджений не виконував цих вимог. Ба більше, у період, який суд надав йому для виправлення, він вчинив ще шість адміністративних правопорушень, пов’язаних із курінням тютюнових виробів у невстановлених місцях, придбанням самогону та розпиванням алкогольних напоїв. Також щодо засудженого було вкотре скеровано обвинувальний акт до суду за вчинення чергової крадіжки.

Тож тепер наступні 3 роки цьому чоловікові доведеться "відсидіти" у місцях позбавлення волі.

Роз’яснення: під час звільнення з випробуванням особа зобов’язана виконувати покладені на неї обов’язки. Інакше, відповідно до ч.2 ст.78 КК України, якщо засуджений не виконує покладені на нього обов’язки або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання.

За інформацією Дубенської місцевої прокуратури

Читайте також