Із підприємства на Рівненщині примусово стягнули понад 185 тис грн шкоди

На Рівненщині у 2021 році було проведено перевірку комунального підприємства «Міськводоканал» Дубровицької міської ради, під час якого державною екологічною інспекцією виявлено низку порушень вимог водного законодавства.

Повідомляють у пресслужбі Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Фахівцями інспекції за виявлені порушення нараховано понад 185 тисяч гривень шкоди, завданої навколишньому природному середовищу та на вказану суму підприємству направлено претензію для її добровільного відшкодування. 

Проте завдані збитки у встановлені терміни підприємство не сплатило, тому інспекція була змушена звернутись до органів судової влади.

Після тривалих судових розглядів, рішенням Північно-західного апеляційного господарського суду, позовні вимоги Інспекції задоволено  в повному обсязі, що свідчить про те, що підприємству не вдалося уникнути відповідальності.

Наразі, відповідно до постанови Дубровицького ВДВС у Сарненському районі Рівненської області, виконавче провадження з примусового стягнення завданої шкоди з підприємства закінчено в зв’язку зі сплатою порушником повної суми шкоди, завданої державі, у розмірі 185 тис. 258 грн. 

Читайте також