Канадські спостерігачі перевірили стан виборчого процесу на Сарненщині

https://rv.npu.gov.ua

Учора, 21 березня, довгострокові спостерігачі Канадської місії Жан Бонін і Чен У Янг обговорили виборчий процес на Сарненщині з керівництвом відділу поліції.

Т.в.о заступника начальника Сарненського відділу поліції Василь Чабан поінформував іноземних спостерігачів про заходи щодо забезпечення публічної безпеки та порядку під час виборів Президента України на території району, зокрема на виборчих дільницях, та координацію дій з органами місцевого самоврядування, представниками інших державних структур і відомств у недопущенні правопорушень і проведенні демократичних виборів.

Як зазначив Василь Чабан, із початку передвиборчої кампанії до поліції Сарненщини надійшло чотири повідомлення, пов’язаних із розміщенням передвиборчої агітації без вихідних даних. За усіма фактами складені та скеровані на розгляд суду адміністративні матеріали за статтею 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Нагадаємо, що в цілому поліція області отримала на Рівненщині 77 повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом. За результатами перевірки складено 24 протоколи про вчинені адмінправопорушення щодо розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації без вихідних даних, порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів та дрібне хуліганство. Також тривають досудові розслідування у двох кримінальних провадженнях, пов’язаних із виборчим процесом.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також