Кандидат на посаду міського голови Рівного, якого випустили із СІЗО, подає заяви в поліцію та чинить тиск на ТВК

Кандидат на посаду міського голови Ігор Мічуда, якого, з огляду на його кримінальне минуле, вважають технічним, подав заяву в поліцію на політичну партію “Рівне Разом”. Це сталося 29 вересня, в день, коли Рівненська територіальна комісія прийняла рішення про реєстрацію списку кандидатів до Рівненської міської ради.

З інформацій, яку Ігор Мічуда розповсюджує у ЗМІ, складається враження, що він погрожує членам ТВК, зокрема, натякає на притягнення до кримінальної відповідальності членів комісії, якщо вони приймуть рішення та допустять до виборів рівненську політичну партію.

Посилаючись на юристів, він заявляє, “якщо партію допустять до виборів, то це буде грубим порушенням з боку службових осіб (членів ТВК). І потягне за собою кримінальну відповідальність”.

Ярослав Калька, представник політичної партії “Рівне Разом”, так прокоментував дану ситуацію:

“Тиск та залякування членів ТВК з боку правоохоронців та представників політичних партій продовжується. Тепер для того, щоб впливати на членів ТВК використовують підконтрольного кандидата, який знаходиться під слідством. Наша політична сила вимагає від правоохоронців зупинити втручання в роботу рівненської ТВК”.

Нагадуємо, Мічуда Ігор Володимирович підозрюється в особливо тяжких злочинах, вчинених у складі злочинної  групи. 25-го травня 2019 року він був затриманий за звинуваченням у вимаганні і одержанні хабаря у розмірі 400 тисяч гривень. Під час затримання, Мічуда дістав пістолет та намагався протидіяти правоохоронцям. Наразі йому оголошено підозру у трьох злочинах: одержанні неправомірної вигоди у великому розмірі; опорі правоохоронцям та погрозі насильством або вбивством працівнику поліції.

Фото - відкриті джерела. 

Читайте також