Катастрофа військового гелікоптера на Рівненщині: експертиза знайшла винного

Комісійна судова військова експертиза назвала причини падіння військового гелікоптера Мі-8 у травні 2019 року біля села Сестрятин колишнього Радивилівського району. Нагадаємо, внаслідок катастрофи загинув весь екіпаж судна у кількості чотирьох чоловік. 

«У причинному зв'язку з подією настання дослідженого випадку є невиконання командиром екіпажу умов виконання польотного завдання по висоті та за місцем виконання польотного завдання, а саме виконання маневру швидкістю на висоті менше встановленої польотним завданням та поза межами зони групових польотів, втраті командиром екіпажу контролю за параметрами вертольоту», – вважає експертиза, яку наведено в судовій ухвалі, повідомляє Главком.  

Також експертиза з'ясувала, що на момент падіння вертоліт був придатний до польотів. Зокрема, ним виконувалися планові льотні навчання «День-Ніч», під час яких і сталася авіатрагедія.

У матеріалах справи також наводяться результати товарознавчої експертизи майна та техніки військового призначення та озброєння, яка оцінила вартість знищеного вертольоту у 15,7 млн грн. 

Досудове розслідування у цій справі веде Державне бюро розслідувань у Хмельницькому. Однак, досі жодній особі підозри так і не пред'явили. 

За клопотанням ДБР суд продовжив досудове розслідування до листопада 2021 року. 

Читайте також