Керівник фермерського господарства на Рівненщині "відмив" 2,5 млн грн

Прокуратурою Рівненської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно директора фермерського підприємства, який підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки.

Зібраними під час досудового розслідування доказами встановлено, що підозрюваний вчинив понад 200 невигідних та збиткових для очолюваного ним підприємства правочинів, пов’язаних із достроковим припиненням оренди земельних ділянок площею 425 га, на яких підприємство вирощувало ярі та озимі культури.

Внаслідок таких дій та через незібрання врожаю підприємству завдано тяжких наслідків, а саме – збитків на суму понад 2,5 млн грн.

Дії директора кваліфіковано слідчим поліції за погодженням із процесуальним прокурором за  ч. 2 ст. 364-1 КК України, тобто, зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки.

На даний час збитки, завдані кримінальним правопорушенням, відшкодовано.

Тепер долю обвинуваченого вирішить суд.

Довідково: за вчинення вказаного злочину КК України передбачає найсуворіше покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також