Керівника рівненської "екстренки" відпустили під особисте зобов`язання

Директору Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги Андрію Бортніку обрали запобіжний захід. Рішення проголосив суддя Євген Сидорук сьогодні вранці. 

Нагадаємо, керівника "швидкої" звинувачують у зловживанні службовим становищем та у незаконній доплаті за ковідних пацієнтів самому собі, своїм заступникам, а також диспетчерам, водіям "швидкої", фельдшерам та санітаркам. Адже, за версією слідства, ці працівники не задіювались до боротьби із коронавірусом. Йдеться про виплати у квітні-червні 2020 року. Загальна сума завданих збитків - понад 400 тисяч гривень. 

У суді прокурор Андрій Войтюк просив обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Серед ризиків навів те, що підозрюваний може чинити тиск на своїх підлеглих та може знищити документи, які свідчать про доплати. Натомість захисник Андрія Бортніка Андрій Колесник просив не обирати жодного запобіжного заходу.

- Я просто виконував свою роботу. Якщо ви пам'ятаєте, то в цей період взагалі нічого не працювало. Розумієте, як треба було налаштувати людей, щоб вони працювали та виконували якісно свою роботу. Я як керівник робив тільки це. Крапка. Ні про які розтрати, витрати я не думав, - каже Андрій Бортнік. - Я нараховував, нараховую і буду нараховувати, згідно із чинним законодавством. 

- Насправді він абсолютно законно виплатив людям, які понаднормаово працювали у жахливий психологічний час і до сьогодні працюють. Якщо підняти всі нормативні документи, то по всіх документах, право здійснити ці виплати у Андрія Бортніка було. А сторона обвинувачення упускає ці документи та ігнорує. Натомість сторона обвинувачення посилаєтьс на наказ 2003 року Мінсоцполітики, яка стосується епідемії, інфекційних хвороб, але тоді ковіду не було, - говорить адвокат. 

Суд відпустив підозрюваного під особисте зобов'язання. Питання про відсторонення Андрія Бортніка від посади розглянуть о 12-ій годині. 

Читайте також