Керівникам ОТГ Рівненщини презентували можливості зайнятості населення (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Для керівників об’єднаних територіальних громад Рівненщини презентували можливості зайнятості населення на своїх територіях. Розповідає Рівненська ОДА. 

З цією метою у Рівненському міському центрі зайнятості провели семінар-презентацію «Забезпечення зайнятості населення в об’єднаних територіальних громадах. Можливості державної служби зайнятості щодо вирішення кадрових проблем»

«Ми знаходимся в конкуретних умовах з європейськими країнами-сусідами, які дають нашим громадянам роботу. І ми маємо боротися за те, щоб люди поверталися назад. У 2017 році було видано 120 тисяч закордонних паспортів. Цифра вражає. Велика частина з цих людей поїхали за кордон. А на Рівненщині є 470 тисяч працездатного населення. Тож ми усі разом маємо мобілізуватися, на наших виробництвах створити такі умови, щоб люди залишалися тут. Вакансій достатньо, на підприємствах робота є, і вони, навпаки, мають проблему у залученні робочої сили. І ми покладаємося на вас, як управлінців, які здатні перетворити свою громаду в комфортне середовище», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Фахівці центру зайнятості розповіли про свою діяльність в умовах реформ. Нині шукачам роботи пропонують різноманітний спектр допомоги. Наприклад - пройти навчання з перепрофілювання. Адже нині ринок праці потребує чимало фахівців робочих спеціальностей.

Нещодавно Гощанський районний центр зайнятості, провів  своєрідне дослідження,  склали програму розвитку Бугринської об’єднаної територіальної громади та підготували  презентацію паспорту ОТГ. Його і показали  усім учасникам зустрічі.

Професор Національного університету водного господарства і природокористування Петро Скрипчук презентував спільний українсько-білоруський проект щодо впровадження органічного виробництва «Формування підприємницького середовища для виробництва органічних ягід у транскордонних районах України та Білорусі». Закликав голів громад делегувати своїх мешканців, які займаються ягідництвом або ж лише планують особисту зайнятість в агровиробництві.

Учасники заходу ознайомилися з матеріально-технічною базою Олександрійського навчального відділення. Там на власні очі голови громад побачили виробничо-навчальні приміщення, територію та гуртожитки центру. Відділення в Олександрії  спеціалізується на короткостроковій  підготовці фахівців. Тут опановують навики із шиття, лозоплетіння, різьби по дереву, навчають робітничим професіям – електрозварник ручного зварювання, столяр будівельний, столяр-меблевик, верстатник деревообробних верстатів. У галузі сільського господарства готують фермерів, водіїв, трактористів-машиністів, лісників.

У Рівному учасники заходу ознайомилися з роботою вже  іншого відділення навчального центру. Тут готують кухарів, кондитерів, продавців, барменів, офіціантів, перукарів, манікюрників, косметологів, працівників готельного обслуговування. 

  

Роботою та діяльністю такого навчального центру голови громад здивовані. Кажуть, у селах і справді люди не можуть себе знайти. Таке навчання це хороші можливості здобути нову професію, і можливо навіть започаткувати власний невеличкий бізнес у своїй громаді.

Довідково: Рівненський центр професійно-технічної освіти ДСЗ здійснює професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації дорослого населення за 56 професіями у 6 навчальних відділеннях.

Читайте також