Керівниця музею спростувала чутки щодо здачі квартири Косміаді в Рівному в оренду

Керівниця обласного краєзнавчого музею Алла Жижкевич спростувала чутки навколо арт-ательє Надії Косміаді. 

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненської облради. 

Нагадаємо, арт-ательє знаходиться у квартирі на вулиці Драгоманова, 32. Вона належала донці відомого художника Георгія Косміаді – Надії. Жінка офіційно заповіла її обласному краєзнавчому музею.

- Свого часу там облаштували арт-ательє. Майно і колекцію картин пані Надія також заповіла музею. Однак попереднє керівництво закладу не поставило це приміщення на свій баланс, а колекції картин не досліджені і не офондовані, - розповіла Алла Жижкевич.

Разом із тим, приміщення арт-ательє попередній керівник музею передав, згідно з договором-позикою, громадській спілці "Центр цифрової історії" - в безоплатне користування. Тут вона перебуває досі.

Учора комісія з інвентаризації, до якої, окрім фахівців музею, увійшли представники управління культури і туризму облдержадміністрації, працівники обласної ради, представники громадськості, а саме - Спілки архітекторів Рівненщини, потрапила у приміщення і розпочала процес обліку майна, що буде закріплено у відповідному акті.

- Інвентаризація всього майна – одне із завдань, яке я поставив перед новою директоркою нашого музею. Маємо розуміти, чи все добре. Те, що не на обліку, – має стати на облік, - наголосив голова обласної ради Андрій Карауш.

Наразі оціночна вартість приміщення у 100 кв.м за адресою Драгоманова, 32 складає 3,6 млн грн. Цінність того, що знаходиться всередині, підраховуватимуть спеціалісти.

Під час брифінгу Алла Жижкевич спростувала чутки, які ширяться навколо майбутнього цих квадратних метрів.

- Всі чутки, що з цієї квартири планується зробити якісь аптеки, передати в оренду під медичну чи юридичну практику – є брехнею. Навіть я не можу зрозуміти, для чого ширяться ці чутки. Ми плануємо поставити його собі на баланс і клопотати перед облрадою, щоб передали приміщення у власність територіальних громад, сіл, селищ Рівненської області, – сказала Алла Жижкевич.

Читайте також