Керував трактором у стані сп`яніння: на Рівненщині комунальника позбавили водійських прав

У Сарнах працівник комунальної служби залишився без посвідчення водія за те, що керував трактором у стані сп'янння. 

Як повідомляють у пресслужбі РІвненського апеляційного суду, інцидент стався ще у лютому 2022 року. Працівники поліції близько 14-30 на одній із вулиць Сарн зупинили трактор з причепом, що належить місцевому комунальному підприємству. 

За кермом трактора перебував 58-річний тракторист, від якого доносився запах алкоголю, а мова та рухи були не скоординовані. Чоловік категорично відмовився від проходження огляду на визначення стану алкогольного сп’яніння, працівники поліції склали протокол та скерували його до місцевого суду.

17 травня суд першої інстанції визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення та наклав на нього штраф у розмірі 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами впродовж року.

Комунальник не погодився з рішенням та оскаржив його в апеляційному суді. Підставою для прийняття такого рішення стали докази, наявні в матеріалах справи: протокол про адміністративне правопорушення, акт відмови від проведення огляду на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу, направлення водія на такий огляд до медичного закладу та відеозапис з нагрудної камери працівника поліції.

 

Читайте також