Хірург з Рівненщини вже більше 2 років рятує воїнів на передовій

Лікар-хірург хірургічного відділення КНП ВМР "Вараська багатопрофільна лікарня" Олександр Козлов змінив білий халат на піксельну форму і вже більше двох років у лавах ЗСУ рятує життя захисників та боронить Україну від окупантів. Нині він служить на Донецькому напрямку командиром евакуаційного відділу медичної роти в 53-й окремій механізованій бригаді імені князя Володимира Мономаха. Він щодня веде бойове чергування.

Повідомляє Газета "Медичний вісник+".

У 2008 році Олександр Валентинович закінчив Державний вищий навчальний заклад «Івано-Франківський державний медичний університет» за спеціальністю «Лікувальна справа». Має першу кваліфікаційну категорію зі спеціальності «Хірургія».

Із 2011 року працює на посаді лікаря-хірурга хірургічного відділення КНП ВМР «Вараська багатопрофільна лікарня».

"Завжди ввічливий і уважний до пацієнтів. Має високий рівень професійної підготовки, фундаментальні знання теорії та практики медицини. Вчиться не тільки у сфері професійного зростання, але й у плані особистого розвитку. А вдома Олександра Козлова чекають дружина та двоє діток", - кажуть колеги.

Добровільно в перші дні воєнних дій на території України вступив у лави ЗСУ, наразі служить у найгарячіших точках країни. Так само він вчинив і під час озброєного конфлікту на Донбасі.

Формування бригади розпочалося восени 2014 року і проходило у селищі Нова Любомирка Рівненської області. Під час повномасштабного вторгнення російської федерації активно воює на фронті, захоплюючи та знищуючи ворожу техніку. Зокрема, бригада брала активну участь у битві за Авдіївку.

Сотні поранених бійців проходять через руки хірургів, які ще півтора року тому проводили планові, добре підготовлені операції у чистих та світлих операційних залах великих лікарень. Нині ж від його знань, досвіду та рішучості щодня залежать десятки життів воїнів. 

Читайте також