Холод у квартирах та ледь теплі батареї: у Рівному створюють нову схему роботи котелень

Рівняни все частіше скаржаться на те, що у їхніх оселях низька температура повітря. Питання опалення у квартирах містян обговорювали на спільній нараді представники Рівненської ОВА, комунальних підприємств «Рівнеобленерго» та «Рівнетеплоенерго».

Тож, на сторінці Рівнетеплоенерго у мережі Фейсбук опублікували пояснення ситуації та звіт про дії щодо вирішення даних проблем:

"У період відсутності електричної енергії роботу призупиняють й об'єкти теплопостачання. Адже автоматика і насоси котелень та теплових пунктів споживають електроенергію.

Наразі фахівці «Рівнеобленерго» та «Рівнетеплоенерго» працюють над створенням такої схеми роботи, яка дозволить забезпечити роботу максимальної кількості об’єктів теплової інфраструктури при планових та аварійних відключеннях.

Теплопостачання - це технічно складний  процес і після запуску в роботу об'єктів, потрібен час, аби теплоносій було транспортовано до кожного житлового будинку. Це не відбувається миттєво.

Працівники «Рівнетеплоенерго» роблять все можливе, аби кожен наш споживач був з теплом, проте є ряд факторів, на які ми, як теплопостачальник, вплинути не можемо.

Балансоутримувачі житлових будинків в даний час також мають подбати, аби внутрішньобудинкова система опалення функціонувала як належить: не було повітряних пробок, прикритих засувок тощо. 

Також вчергове просимо містян самостійно не втручатися в роботу системи опалення та не використовувати хімічно очищену воду з радіаторів для власних потреб, це загрожує відсутністю теплопостачання в будинку".

Читайте також