Хотів пригнати авто, а позбувся чималої суми: у Рівному чоловік потрапив на гачок телефонних аферистів

Вчора, 14 червня, до поліції звернувся 25-річний рівнянин із заявою про те, що його ошукав аферист на суму у майже 60 тис. грн.

Як з'ясували правоохоронці, чоловік хотів за кордоном купити машину «Skoda Octavia». Знайомі допомогли йому знайти чоловіка, який мав допомогти придбати автівку і пригнати її з Польщі у Рівне. Усі домовленості між чоловіками велися телефоном. Коли шахрай буцімто знайшов замовлену машину, попросив рівнянина переказати йому першу суму коштів за свої послуги, а саме 8 тис. 280 грн.

Через деякий час аферист попросив ще 30 тис. грн за розмитення автомобіля. А вчора затребував виплатити йому аванс за авто у розмірі 22 тис. грн. Загалом же ошуканий рівнянин провів три операції з переказу коштів через інтернет-банкінг, сплативши 58 тис. грн - саме такою є загальна сума втрачених коштів.

Після того, як псевдопродавець отримав останній транш, він одразу вимкнув телефон і наразі перебуває поза зоною досяжності. Зрозумівши, що його ошукали, рівнянин звернувся до поліції, де за цим фактом відкрили кримінальне провадження і розпочали досудове розслідування за част. 1 ст. 190 ККУ. Наразі слідчі встановлюють особи і розшукують осіб, що причетні до цього шахрайства.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також