Хто наважився давати хабарі патрульним Рівненщини?

Лише цього місяця рівненським патрульним тричі пропонували неправомірну вигоду. Про це повідомляє Патрульна поліція Рівненської області.

7 березня на вулиці Князя Володимира патрульні помітили автомобіль Volkswsgen T4 з причепом, який мав технічну несправність, а саме не працювали сигнали гальмування (стоп-сигнали) у вказаному причепі.

Під час спілкування з 58-річним водієм, мешканцем Володимирецького району, патрульні виявили ознаки алкогольного сп'яніння. Для того, щоб уникнути проходження на визначення стану алкогольного сп'яніння, водій запропонував гроші - 500 грн. На місце події для фіксації викликали слідчо-оперативну групу, а на водія склали протокол за ст. 130 КУпАП (керування в стані сп'яніння) та ч.1 ст.126 КУпАП (за відсутність полісу).

8 березня, 29-річний водій ВАЗ 2105, який порушив в Сарнах правила зупинки, а саме здійснив зупинку ближче 10 метрів від пішохідного переходу вирішив, що зможе відбутись 150 грн. Причини своєї поведінки він буде пояснювати слідчим.

На стаціонарному посту в м.Сарни 9 березня 33-річний водій Volvo з Чернігівської області, що порушив правила перевезення небезпечних вантажів, а саме перевозив дизельне паливо із забрудненою цистерною, та мав явну технічну несправність тз (не горіла лампа правої фари) теж намагався "домовитись". Під час перевірки документів на небезпечний вантаж, водій передав згорнутий аркуш паперу із грошовими коштами в сумі 200 грн. Його попередили про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди працівнику поліції та викликали слідчо-оперативну групу.

Минулого місяця подібних випадків патрульні зафіксували двічі. "На каву" намагаються дати патрульним водії, які не хочуть, щоб їх притягували до відповідальності за адміністративне правопорушення. Однак нагадуємо, що такі дії тягнуть за собою відповідальність кримінальну.

А на каву патрульні заробляють чесною службою. 

Читайте також