Хто сьогодні може стати новим головою Рівненської облради: інформація з кулуарів

Сьогодні, 15 лютого, об 11 годині у Рівному має розпочатися позачергова сесія обласної ради. Головним питанням порядку денного нині є дострокове зняття з посади голови облради Миколи Драганчука і обрання його наступника.

Як повідомили порталу "РівнеМедіа" власні достовірні джерела в обласній раді, депутати вже мають на вустах ім'я найімовірнішого претендента, хто може змінити Драганчука на посту. Відтак, стати новим головою Рівненської облради депутатська більшість пророкує обранцю від президентської партії "БПП-Солідарність", одіозному Олександрові Данильчуку. Його шанси оцінюють доволі високо.

До слова, Олександр Данильчук, який в певних колах має прізвисько "Цар", широко відомий на Рівненщині скандалами навколо свого імені. Так, у 2007 році він у Рівному "прославився" бійкою з тодішнім секретарем міськради Рівного Юрієм Торгуном, що мала місце в одному з нічних клубів міста. Також його підстрелювали на полюванні та одного разу він був ледь не згорів у сауні.

У серпні 2016 року у Рівному він, начебто перебуваючи за кермом, врізався в опору рекламного щита на території однієї з АЗС міста. За словами правоохоронців, Данильчук мав явні ознаки алкогольного сп'яніння, втім, проходити перевірку на алкоголь тоді відмовився. Вже за місяць цю справу закрили у суді. До речі, це була не єдина ДТП, з якою пов'язують ім'я цього одіозного політика.

До слова, це вже далеко не перший випадок, коли депутатів Рівненської обласної ради від партії БПП "ловлять" за кермом п'яними. Так, близько тижня тому у Березнівському районі напідпитку "впіймався" колега та однопартієць Данильчука Микола Мельник, а кількома днями пізніше вже у Рівному попався Микола Лобчук.

Крім цього, Данильчука називають найбагатшим серед усіх 64 депутатів Рівненської обласної ради, адже він єдиний "умудрився" задекларувати за 2016 рік понад мільйон доларів готівки.

Нагадаємо, що Олександр Данильчук з 2006 по 2010 рік вже обіймав посаду голови Рівненської обласної ради. Також у 2003 році він працював заступником міністра оборони України. Впродовж 1998-2002 років був народним депутатом України. Свій трудовий шлях починав тренером з класичної боротьби, у різні роки свого життя працював слюсарем-ремонтником, лісівником та агрономом. Нині обіймає посаду виконавчого директора агропромислової фірми "Санако" та проживає у місті Києві. У 2015 році обраний депутатом Рівненської обласної ради 7-го скликання від міста Березного. До слова, саме з Березнівського району він родом. Йому - 58 років.

Чи підтвердиться інформація про те, що саме Данильчука оберуть новим головою Рівненської обласної ради, - дізнаємося вже за кілька годин. Про усі новини читайте на нашому сайті.