Хворих із covid у лікарні у Костополі стало менше: інфекційне і реанімація вже не переповнені

Учора ми повідомляли про те, що у Костопільській центральній районній лікарні, яка приймає хворих із коронавірусом, повністю завантажені реанімація і інфекційне відділення, а на 25% - перепрофільовані ліжка.

Як сьогодні повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник, за останню добу показники захворюваності і завантаженості лікарні знизились:

«На сьогодні ми можемо констатувати, що кількість пацієнтів за останню добу знизилася. Ми виявили 15, а за минулу добу було 23 особи. Отже, показник захворюваності у Костопільському районі дещо знижується. Госпіталізації було дві, відповідно, також кількість госпіталізацій зменшується. Уже ми маємо деяке зниження завантаженості ліжкового фонду у Костопільському районі. Тому можемо говорити принаймні сьогодні, що по Костопільському району спалах епідемії локалізується і приходить до зниження показників».

Очільник управління також додав, що керівники підприємств та установ району повинні максимально забезпечити дотримання протиепідеміологічних норм.

«У Костопільському районі є багато підприємств, багато установ, де працюють маса людей і просимо усіх, хто може бути до цього причетний, максимально звертати увагу на дотримання протиепідеміологічних заходів, бо власне від самих мешканців залежить поріг поширення епідемії і це залежить від того, в якій зоні буде перебувати Рівненська область наступного тижня», - додав пан Вівсянник.

Читайте також